Näin annat täydellisen lahjan - kyse ei ole rahasta!

Men's Health listasi salaisuudet täydelliseen joululahjailoon.

20.12.2013 10:30

1. Paketoi huolella

Uuden tutkimuksen mukaan vastaanottajat arvostavat enemmän siististi paketoitua lahjaa kuin huolimattomasti kietaistua, vaikka sisältö olisikin sama.

2. Moni lahja päältä kaunis

Kannattaa myös satsata kunnon paperiin, sillä lahjansaajat arvostavat myös enemmän lahjoja, jotka on paketoitu kirkkaisiin kääreisiin. Kirkkaat värit ja ihanat paperit nimittäin vievät ajatukset lapsuuden satumaisiin jouluihin ja syntymäpäiviin.

3. Älä hassaa liikaa rahaa Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan lahjansaajat eivät arvosta kalliita lahjoja edullisempia enempää. Tärkeintä on ajatus. Kuinka paljon lahjaan pitäisi sitten panostaa? Käytä suunnilleen saman verran kuin mitä arvelet lahjansaaja kuluttaisi itselleen ostamaan asiaan. 4. Noudata lahjalistaa

Harvardin ja Stanfordin yliopistojen tutkimuksen mukaan saajat arvostavat eniten niitä lahjoja, joita ovat pyytäneet. Lue siis lahjalista tarkkaan ja pysy siinä. 5. Anna mieluumin elämyksiä

Ystävät ja läheiset arvostavat San Franciscon yliopiston selvityksen mukaan eniten elämyslahjoja. Ne tuottavat iloa pidempään kuin vaatteet tai korut.

Tärkeän hetken voi elää uudelleen ja uudelleen muistojen kautta, kun taas uuden vaatteen tai korun viehätys katoaa noin vuorokaudessa. Yalen yliopiston kyselytutkimuksen mukaan kaikista halutuimpia lahjoja ovat ravintolaillallinen ja elokuvateatteriliput.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?