Asuminen

Voinko saada amarylliksen kukkimaan uudelleen ensi jouluna?

Julkaistu:

Puutarha-alan asiantuntija Saija Rimpelä vastaa taas lukijoiden kysymyksiin.
Voinko saada amarylliksen kukkimaan uudelleen ensi jouluna? Mitä sille pitäisi nyt tehdä?

- Voit hyvin saada jaloritarinkukan eli amarylliksen kukkimaan ensi talvena, mutta tuskin aivan jouluksi. Se noudattaa nyt omaa rytmiään ja kukkii todennäköisemmin kevättalvella, puutarha-alan asiantuntija Saija Rimpelä vastaa.

Hän jatkaa ohjeitaan näin:

- Leikkaa nyt kuihtuneet kukkavarret pois ja anna lehtien kasvaa. Anna amarylliksellesi valoa, vettä ja ravinteita - mutta anna paakun kuivahtaa kastelujen välillä. Kesäkuussa voit viedä kasvin ulos lämpimälle seinustalle ja upottaa vaikka osittain maahan. Muista kuitenkin hoitaa sitä hyvin myös kesän ajan. Hyvin hoidettuna kasvi kerää kasvukauden aikana sipuliinsa runsaat ravintovarat.

- Siirrä amaryllis syyskuun alussa sisätiloihin, mikäli olet antanut sen kasvaa kesän ulkona. Lopeta lannoitus ja vähennä kastelua, kun lehdet alkavat kellastumaan. Lokakuuhun mennessä kastelu lopetetaan täysin ja lehtien annetaan lakastua. Leikkaa kuihtuneet lehdet pois ja siirrä ruukku pimeään ja viileään, kuitenkin yli +10 -asteiseen komeroon. Amaryllis tarvitsee 2-3 kk:n lepokauden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Keskitalvella sipuli alkaa puskea uutta nuppua, ja silloin on aika vaihtaa sille uusi, esikostutettu multa (mullan voi toki vaihtaa ennen talvilepoakin). Säännöllinen, varovainen kastelu aloitetaan ja kasvi siirretään valoisalle paikalle. Vaikka kukinta ei osuisikaan tarkalleen joulupäiviksi, ritarinkukan herääminen lepokauden jälkeen ilahduttaa aina, Rimpelä sanoo.

Lue lisää aiheesta Puutarha.netin- sivuilta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt