Nytkö tuli käänne asuntokauppaan? "Huoli ylitti kriittisen pisteen"

Julkaistu: , Päivitetty:

Vuokraturvan toimitusjohtajan mukaan asuntomarkkinoilla on havaittavissa selvä käänne.
Vuokraturvan toimitusjohtajan Timo Metsolan mukaan asuntokaupassa ja vuokra-asuntomarkkinoilla on tapahtunut käänne.

– Vuokramarkkinoilla on tapahtunut hämmästyttävän nopea jarrutus vilkkaan kesän jälkeen. Vuokrat laskevat. Ainoastaan yksiöiden kysyntä ylittää edelleen tarjonnan niin, että vuokratasot ovat pääosin säilyneet. Muiden asuntojen vuokrapyyntöjä on jouduttu jo nyt laskemaan selvästi, jotta asunnot on saatu vuokralle, Metsola kirjoittaa blogissaan.

Vuokraturva välittää nykyisin myös myynnissä olevia asuntoja, ja Metsolan mukaan asuntokaupan puolella tilanne on samansuuntainen: Yksiöt ja pienet kohtuuhintaiset kaksiot käyvät hyvin kaupaksi, mutta ostajien varovaisuuden lisääntyminen näkyy vähänkin isompien asuntojen kaupassa tasaisena hiljenemisenä viikosta toiseen.

– Merkit ovat huolestuttavia ja kertovat karua kieltään. Huoli huomisesta ja talouden tulevasta kehityksestä näyttäisi nyt syksyllä ylittäneen sen kriittisen massan pisteen, jossa tulevasta taloudellisesta kehityksestä huolestuneita on niin paljon, että se puolestaan alkaa huolestuttaa suurta enemmistöä ja näkyä siten suurten joukkojen käytöksessä, Metsola kirjoittaa.

Ota kantaa

Oletko nyt varovaisempi asuntoaikeidesi suhteen?

Kyllä 56% En 44%
Ääniä yhteensä 6340

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt