Näin hulppeasti tunnetut suomalaiset asuvat - katso kuvat asunnoista - Asuminen - Ilta-Sanomat

Näin hulppeasti tunnetut suomalaiset asuvat - katso kuvat asunnoista

Julkaistu: 15.7.2012 8:50

Kaikilla pääkaupunkiseudun asukkailla ei ole mahdollisuutta nauttia merenrannalla asumisesta, mutta harvinaisen monella tunnetulla suomalaisella on.

Tunnetut suomalaiset asuvat hulppeasti aivan lähellä Helsingin keskustaa. Taantuma ei näy merelle.

Helsinki on siitä ihana pääkaupunki, että meri on lähellä.  Luksusta merenranta-asumiseen tuo sekin, ettei Helsingin keskustaan ole kuin runsaan kymmenen minuutin ajomatka.

Toisaalta, jos asuu aivan Westendin perukoilla tai vaikkapa Kaskisaaressa, asukeilla on oltava auto; sen verran kaukana ovat kaupat ja lasten koulut.

Westendin "kultarannikko"

Espoon Westendissä asuvat mm. yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen, Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo, Talvivaaran kaivoksesta tuttu Pekka Perä, miljonääri Mohammed Al-Fayed ja hieman rannasta loitommalla laulaja Tapani Kansa.

Westendissä asuvat myös monet suuryritysten pomot ja pankinjohtajat sekä eurooppaministeri Alexander Stubb. Myös entisillä autourheilijoilla Juha Kankkusella ja Jyrki Järvilehdolla on Westendissä omat talot.

14 miljoonan hintapyyntö

Kaskisaari on tuttu suomalaisille, sillä siellä asuvat mm. Lenita Airisto, Mika Häkkisen äiti Aila Häkkinen, professori Kimmo Pyykkö, aikoinaan Lapin yliopistossa professorina toiminut Ari Huhtamäki ja mm. Etola-yhtiöistä tuttu Erkki Etola.

Viime vuosina Kaskisaari on tullut varsin tutuksi siksi, että formulakuljettaja Kimi Räikkönen on yrittänyt myydä taloaan 14 miljoonan euron hintaan.

Hulppeita taloja Kuusisaaressa

Helsingin Kuusisaari kätkee sisäänsä monia hulppeita taloja. Saaren ihanuuden ovat huomanneet monet suurlähetystöt, ja äskettäin jopa Saudi-Arabia osti Kuusisaaresta kaksi tonttia.

Kuusisaaressa asuvat mm. oopperalaulaja Matti Salminen, rallilegenda Hannu Mikkola, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sekä Aarnion suvun jäseniä, vihannestukkumiljonääri Pertti Laine ja miljonääri Kai Mäkelä. Parkkihalleistaan tunnettu Boris Koroneff omistaa monia taloja, joista yksi on Kuusisaaressa.

Kuuluisuuksia Kulosaaressa

Kun lähtee Helsingistä itään, Kulosaaressa voi bongata laulajanakin aikoinaan tutuksi tulleen Lasse Liemolan talon, joka sijaitsee lähellä Kulosaaren siltaa.

Peter Fryckman asuu sillan toisella puolella samoin kuin kykyjenetsijänä nykyään toimiva entinen kiekkotähti Christian Ruuttu.

Bernerin suvun jäsenillä on useita taloja Kulosaaressa. Akateemikko Vuokko Nurmesniemi on myös saaren asukas, samoin kuin Haikosta tuttu Veikko Vuoristo ja aikoinaan Neuvostoliiton-kaupalla rikastunut Yrjö Paulow.

Hieman pidemmällä, Tammisalossa, alueen kuuluisimpien asukkaiden joukkoon kuuluvat entinen formulakuljettaja Mika Salo ja jalkapallolegenda Jari Litmanen.

Entinen kiekkotähti Christian Ruuttu asuu tässä talokompleksissa perheensä kanssa.

Neuvostoliiton-kaupoilla aikoinaan rikastuneella kauppaneuvos Yrjö Paulowilla on peräti kaksi hulppeaa taloa vain 15 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Tässä taloista toinen. Aikoinaan laiturilla oli myös suuri vesitaso, jolla Paulow lenteli kavereiden mökeille.

F1-kuljettaja Kimi Räikkösen talo on ollut jo vuosia myynnissä, mutta noin 14 miljoonan euron hintapyyntö on melkoinen.

Vihanneksilla omaisuuden luoneen Pertti Laineen talo on kuin englantilainen kartano. Upea kivilinna hakee vertaistaan. Jos kotimaan säät alkavat kyllästyttää, niin Laine voi matkata Dubaihin, josta hän on ostanut Palmusaarelta oman huvilan.

Yksi Suomen varakkaimmista henkilöistä, Erkki Etola, on jo vuosikymmeniä asunut meren äärellä samassa talossa. Jos haluaa lähteä merelle, niin oma vene lilluu sopivasti omassa laiturissa.

Nurkanvaltauksilla rikastunut ja Kimi Räikkösenkin kaveriksi ilmoittautunut Kai Mäkelä osti aikoinaan nykyiseltä Sampo Pankilta merenrantatontin ja rakennutti itselleen luksushuvilan. Jos Helsingissä merenranta alkaa ahdistaa, Mäkelä voi matkata Kirkkonummelle, jossa hänellä on myös huvila merenrannalla.

Marimekon myynyt yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen asuu hulppeasti Suomenlahden rannalla, ja naapurissa elelee Talvivaaran kaivoksella omaisuuden luonut Pekka Perä.

Rallilegenda Hannu Mikkolan naapurissa asustavat muun muassa oopperalaulaja Matti Salminen, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sekä parkkihalleilla omaisuuden luonut Boris Koroneff.

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo nauttii Suomessa ollessaan meren aaltojen liplatuksesta Itä-Helsingin-talossaan.

Akateemikko Vuokko Nurmesniemen talo istuu hyvin luontoon.

Mika Häkkisen äiti, Aila Häkkinen asuu Mikan jo 1997 ostamassa talossa meren rannalla.

Liikemies Peter Fryckmanin talo ol ollut välillä myynnissä ja välillä ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?