HS: Varo kopiohuijausta designostoksilla - näin erotat aidon jäljitelmästä!

Harkitse vielä hetki ennen kuin ostat kirpputorista tai verkkokaupasta designhuonekaluja. Helsingin Sanomat uutisoi, miten opit tunnistamaan aidon jäljitelmästä.

Tältä näyttää Artekin aito Alvar Aalto -jakkara

24.5.2012 13:32

Designostoksilla voi sortua vahingossa kopioihin, jos ei tiedä helppoja vinkkejä, miten voi tunnistaa aidon jäljitelmästä. Helsingin Sanomat uutisoi yksinkertaiset vinkit siitä, mihin designshoppailijan tulee kiinnittää huomiota. Tässä Helsingin Sanomien haastattelemien asiantuntijoiden vinkit:

  1. Ensin kannattaa kääntää esine ympäri. Alkuperästä kertova leima on usein piilossa pohjassa. (Tomorrow's Antiquen omistaja Esa Väisänen)

  2.  

  3. Artekin huonekalut tunnistaa yrityksestä kertovasta tarrasta, polttomerkistä tai metallilaatasta. Kokeile myös huonekalun painoa. Paljon jäljitellyssä Aalto-jakkaroissa jalat ovat massiivipuuta, kun taas kopiossa käytetään usein kevyempää vaneria. (Artekin toimitusjohtaja Mirkku Kullberg)

  4.  

  5. Väärennöksistä voivat kieliä värimuutokset, aidosta poikkeava kangas tai materiaali ja kirjoitusvirheet tuotekuvauksissa. Etenkin poikkeuksellisen edulliseen löytöön on syytä havahtua. (Huuto.net -nettihuutokauppaa hallinnoivva päätoimittaja Tapio Luoto)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?