Tilastot: Asuntojen vuokrat nousivat yli 3 prosenttia

Julkaistu:

Olisiko aika ostaa asunto? Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa keskimäärin 3,1 prosenttia. Mikä on ennuste tälle vuodelle?
Vuokrien nousu oli vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 2,9 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat 3,6 prosenttia ja muualla Suomessa 2,8 prosenttia. Arava-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 2,6 prosenttia. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 1,2 prosenttia ja arava-asuntojen vuokrat 0,4 prosenttia.

Ennuste vuodelle 2012

Vuokra-asuntoja välittävän Vuokraturvan ennusteen mukaan tänä vuonna kalliiden vuokra-asuntojen vuokrissa on  laskupaineita, kun taas pienten vuokra-asuntojen ylikysyntä on niin kovaa, että niiden vuokrien nousu näyttäisi jatkuvan edelleen.
 
- Yleinen talouden erävarmuus ja asuntojen hintojen laskeva suunta ovat ylläpitäneet vuokra-asuntojen kysyntää. Talvi ei ole ollut vuokramarkkinoilla aivan yhtä hiljainen kuin tavallisesti, arvioidaan Vuokraturvan tiedotteessa.

- Vuokra-asuntopula on osittain seurausta siitä, että vapaat vuokra-asunnot sijaitsevat kysyntää ajatellen väärässä paikassa ja uudet vuokra-asunnot ovat usein kysyntään nähden liian suuria ja kalliita.

(Tilastotiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon ja Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt