Asuminen

Neulotut joulupallot valloittavat maailman

rac

Julkaistu:

Miten kukaan ei ole keksinyt tätä aiemmin? Neulotuilla joulupalloilla saa kauniin perinnekoristelun kotiin.

Tähän pystyy kuka vain, tai niin ainakin väittävät joulupallojen isät Arne ja Carlos.

Norjalais-ruotsalaisen muotisuunnittelijapariskunnan neulekokoelman sivutuotteena syntyneistä joulupalloista on tullut maailmalla pienimuotoinen ilmiö. 

- Kummankin kotona neulottiin ja virkattiin paljon. Ehkä siksi pidämme niin paljon puikoista ja langoista. Vuonna 2008 saimme Japanin tunnetuimmalta muotitalolta, Comme des Garçonsilta, tilauksen suunnitella joulukokoelma neulotuista asusteista.

- Ehdotimme mukaan myös pientä valikoimaa neulottuja joulupalloja. Myöhemmin kehitimme palloista käsin neulottavia malleja ja kokosimme Joulupallot-kirjan, pariskunta kertoo pallohysterian alkuvaiheista.

Miesten elämä tuntuu nyt olevan yhtä suurta joulupalloa. Joulupallot-kirja on Norjan bestseller-listan kärjessä ja miehet matkustavat ympäri maata koristelemassa kuusia, osallistumassa hyväntekeväisyystempauksiin sekä ennen kaikkea neulomassa. Missä ikinä Arne ja Carlos ovatkin, puikot heiluvat koko ajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Neulomme palloja joka päivä varsinkin nyt, kun valmisteilla on uusi pääsiäispallokirja. Neulominen on käsitöiden heroiinia, Carlos siteeraa tuntematonta taiteilijaa.

Norjassa on hullaannuttu myös miesten uudesta aluevaltauksesta eli neulotuista nukeista.

- Kerran saimme tuohtunutta palautetta vanhalta rouvashenkilöltä, joka oli neulonut koko ikänsä. Mummeli tuli sanomaan, että ei ole itse ikinä keksinyt neuloa joulupalloja, ja tietysti siihen tarvittiin kaksi miestä, jotta aiheesta syntyisi ilmiö.

Hitaan elämäntavan puolestapuhujina pari elelee vaatimattomasti maaseudulla Oslon ulkopuolella vanhassa asemarakennuksessa, jonka lämmintä tunnelmaa korostaa maalaisromanttinen sisustus ja pihalla kuljeskelevat kanat. Kirjakiertueen sivussa huolta tuottaa remontti kotona.

- Olisi mukava saada taloon sähköt lämmitystä varten, nyt kun talvi on tulossa. Muutenkin talossa riittää töitä.  

Viime vuonna pariskunta ei kiireiltään ehtinyt koristella kotiin omaa kuusta.

- Tänä vuonna vietetään joulua rauhassa, jouluhulluiksi tunnustautuvat miehet haaveilevat.

Vinkiksi kuusen koristeluun Arne sanoo, ettei palloja voi olla liikaa. Kuuseen sopii pallojen lisäksi parhaiten aidot kynttilät.

- Jos neulot yhden joulupallon, neulot monta. Tätä ei voi lopettaa ollenkaan, Carlos varoittaa.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että parhaimmillaankin Arne neuloo vain kolme palloa päivässä, joten jos mielit saada kuusen täyteen palloja, kannattaa aloittaa heti. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt