Asuminen

Näin päihität muut vuokra-asunnon etsijät

Julkaistu:

Vuokra-asuntosesonki on  nyt kuumimmillaan. Sopivaa asuntoa voi olla vaikea löytää etenkin yliopistokaupungeista, sillä monet uudet opiskelijat etsivät nyt kotia.  Onko sinulla vuokra-asunto haussa? Näillä vinkeillä löydät sen!
Näin päihität muut vuokra-asunnon etsijät.

Vinkki 1

Tee itsestäsi vuokralaisprofiili. Oikotie Asuntojen vuokralaispalvelussa vuokralaisilla on mahdollisuus luoda itsestään vuokralaisprofiili, jossa he kertovat niin itsestään kuin hakemastaan asunnosta.

Vuokranantaja, joka on jättämässä ilmoitusta, voi julkaista asuntoilmoituksensa joko pelkästään heidän kohteeseensa sopiville profiileille tai kaikille julkisesti – eli osa vuokrailmoituksista ei välttämättä näy kuin profiilin tehneille. 

Vinkki 2

Näytölle mennessä: ota mukaan cv, palkkakuitti ja todistus luottotiedoistasi, jotta voit tarvittaessa näyttää ne ja erottua heti eduksesi. Myös suosituskirje edelliseltä vuokranantajalta on hyvä valttikortti.

Vinkki 3

Käytä sosiaalista mediaa hyödyksesi. Ilmoita etsinnästäsi Facebookissa, ja valjasta kaverisikin kuulostelemaan Facebookin ja Twitterin kautta vapaita asuntoja. Puskaradio voi olla yllättävän tehokas keino!

Vinkki 4

Asunnon saamisessa minuuteillakin voi olla vaikutusta. Tee ilmoitusvahti Oikotien Asuntojen vuokra-asuntoihin: heti kun sivustolle lisätään kriteerisi täyttävä vuokra-asunto, saat siitä välittömästi ilmoituksen sähköpostiisi.

Vinkki 5

Vuokra-asuntoja voi etsiä myös mm. näiltä sivustoila: SATO ja VVO

Vinkki 6

Varo huijareita. Liian halvalta tai muuten uskomattoman hyvältä kuulostava vuokra-asunto voi olla huijarin tekemä ilmoitus. Älä maksa vuokranantajalle mitään ennen kuin olet nähnyt asunnon ja allekirjoittanut vuokrasopimuksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt