Lapsuudenkoti: Kanki-Kaikkonen diskoili Keravalla

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) oli kuusivuotias, kun hänen vanhempansa hankkivat uuden kodin Varstantieltä Tuusulan Hyrylästä. Samoihin aikoihin syntyi Antin pikkuveli Mikko. Paritalokotiin muutti myös isoäiti.

Antti Kaikkonen (kesk) oli kuusivuotias, kun hänen vanhempansa hankkivat uuden kodin Varstantieltä Tuusulan Hyrylästä

19.1.2009 6:30

Antilla ja Mikolla oli aluksi yhteinen lastenhuone. Kun isoäidin kunto heikkeni niin, että hän joutui lähtemään vanhainkotiin, pojat saivat omat huoneet.

- Kotimme oli sisustettu 80-luvun tyyliin nahkasohvalla ja kukkaverhoilla. Äidillä oli ajanmukaista tyylitajua, Kaikkonen muistelee ja huomauttaa, että kasarityyli ei enää purisi häneen.

Kaikkonen tietää olleensa pikkupoikana ujo, mutta ujous karisi vähitellen pois. Kaveriporukassa hän oli aktiivinen ja puuhakas poika. Hän oli usein se, joka kutsui kaverit koolle.

- Varstantiellä oli kiva yhteisö, jossa oli paljon samanikäisiä lapsia. Tietyt perheet pitivät paljon yhteyttä. Vietimme yhdessä uudet vuodet ja pidimme kesäjuhlia, Kaikkonen muistaa.

Lapset leikkivät muun muassa rosvoa ja poliisia sekä kymmentä tikkua laudalla.

Kaikkonen muistaa syöneensä usein koulun jälkeen naapurin tädillä, joka piti poikia silmällä, kun vanhemmat olivat töissä.

- Pikkuveljen kanssa nahistelin, mutta olemme aina tulleet hyvin juttuun, Kaikkonen kertoo.

Kaikkosella ei ole lapsuudestaan ikäviä muistoja, mutta yksi hassu muisto hänellä tulee mieleen:

-Kerran naapurin Mika heitti minua vesi-ilmapallolla. Väistin niin, että pallo osui ikkunaan, joka meni rikki. Sitä voi miettiä, oliko syyllinen pallon heittäjä vai pallon väistäjä, Kaikkonen naurahtaa.

Kaikkonen ei löydä lapsuudestaan mitään selittävää tekijää sille, miksi hän alkoi kiinnostua politiikasta. Varstantiellä elettiin tavallista, onnellista perhearkea, eikä ruokapöydässä käyty juurikaan suuria yhteiskunnallisia keskusteluita.

Liikenneyhteydet Hyrylän seudulta toimivat hyvin, joten esimerkiksi Helsingin keskustassa oli helppo piipahtaa. Kun Antti oli tarpeeksi vanha kulkemaan itsekseen, hän kävi kavereidensa kanssa iltaisin Keravalla, jossa oli enemmän vilkasta iltaelämää kuin Hyrylässä.

- Siellä oli diskokin, Kaikkonen muistaa.

Keravan nuorisodiskossa tuleva kansanedustaja oppi vähän diskotansseja tietämättä, että hän jonakin päivänä tanssii television suositussa tanssikisassa.

Vuonna 1994 Kaikkosen perhe rakensi Tuusulaan omakotitalon, jonka rakennushommissa Antti oli mukana. Perheen uuteen taloon hän ei ehtinyt kunnolla kotiutua, sillä pian talon valmistuttua hän muutti ja aloitti oman itsenäisen elämänsä.

Antti Kaikkonen asuu edelleen Tuusulassa, jossa hänellä on omakotitalo vaimonsa Satu Taiveahon kanssa. Pariskunnan toinen koti on Hämeenlinnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?