Waldo treenasi tennismailalla kitaransoittoa

Reijosen perhe muutti Itä-Pakilaan Kotituvantielle, kun perheen esikoinen Marko oli parivuotias. Markoa alettiin jo varhain kutsua Waldoksi, mutta kotona hän pysyi Markona.

Waldo (toinen vas.), hänen siskonsa Mia ja Katja sekä isä Hessu Reijonen nauttivat pääsiäispöydän antimista Pakilan-kodissa 1982.

24.8.2009 7:34

Rivitaloasunnossa vilistivät myös Waldon pikkusiskot. Kun isoveli tuli teini-ikään, hän täytti huoneensa seinät bändijulisteilla.

- Meidän piti tienata ylimääräiset rahat itse, joten lähdin 13-vuotiaana Vermoon myymään vihjelehtiä. Palkallani ostin omat stereot osamaksulla. Kesähommissa olin hevostalleilla, Waldo muistaa.

Kitaratunneilla Waldo alkoi käydä ala-asteikäisenä. Myöhemmin hän pääsi Oulunkylän Pop-Jazzopistoon.

- Systerin kanssa treenattiin tennismailojen kanssa peilin edessä Tahdon olla sulle hellä -kappaletta ja Abbaa, Waldo kertoo.

Koulutuvantiellä asui paljon lapsiperheitä. Waldon mukaan kavereiden kanssa oltiin kuin samaa perhettä, koskaan ei ollut puutetta seurasta. Waldon isällä Hessu Reijosella oli mainostoimisto.

1980-luvulla hän tuli tunnetuksi promoottorina, joka toi Suomeen kansainvälisiä tähtiä. Waldo kertoo, että David Hasselhoff kävi jo heidän Pakilan-kodissaan.

- Meillä kävi usein isän bisnestuttuja, kuten pankinjohtaja, Waldo sanoo.

Reijoset kutsuivat myös ystäviään kylään tavallisina arki-iltoinakin. Waldon mielestä sosiaalinen elämä on muuttunut niistä ajoista, sillä nykyään vieraita kutsutaan harvemmin ainakin arkena.

Siskojensa kanssa Waldo odotti aina jännittyneenä, jääkö vieraille tarjotuista herkuista heille mitään. Yksi vierasherkku oli banaanipossu, jota äiti teki vain erikoistilanteissa.

Perheen äiti Liisa oli kotona, joten välipala oli aina odottamassa koulusta palaavia lapsia.

- Ei tarvinnut koskaan tulla tyhjään kotiin, Waldo muistaa kiitollisena.

Waldo ei kuvaisi lapsuudenkotiaan boheemiksi, sillä he elivät itse asiassa hyvinkin säntillisesti. Isä tuli kotiin aina tiettyyn aikaan, jolloin oli iltaruokailu. Pöydässä oli suomalaisia arkiruokia, kuten siskonmakkarakeittoa.

Reijoset muuttivat Itä-Pakilaan 1969, joten asunnon sisustuksesta tuli 1970-luvun henkinen. Asunnossa oli noin 120 neliötä. Waldo arvelee, ettei heidän kotinsa poikennut mitenkään muista Pakilan rivitaloasunnoista. Tilaa oli tarpeeksi, mutta ei ylenpalttisesti.

- Asunnossa oli retrovärejä. Meillä oli aika paljon ruskeata, mikä oli silloin hienoa. Olohuoneessa oli tumma nahkasohva.

Kun Waldo lähti armeijaan, Reijoset muuttivat Ruukinrantaan. Waldo asuu nykyään vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa Lepsämässä, jossa hän on viihtynyt niin hyvin, ettei hän ole kaivannut takaisin Helsinkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?