Kaisa Mäkäräinen loisti SM-kisoissa – lajipomolta huima arvio

Kaisa Mäkäräinen, 39, kävi poimimassa SM-kisoista kolme mitalia. Hän on yhä maan toiseksi paras naisampumahiihtäjä.

Ampumahiihdon päävalmentajan Jonne Kähkösen mukaan SM-kisoissa loistanut Kaisa Mäkäräinen olisi yhä naisten maajoukkueessa kiistaton vahvistus, vaikka lopetti kansainvälisen aktiiviuransa kaksi vuotta sitten.

27.3.2022 20:16

Vaikka Kaisa Mäkäräinen lopetti kansainvälisen urheilu-uransa keväällä vuonna 2020, hän sanoi tuolloin saattavansa edelleen kilpailla kansallisella tasolla maasto- ja ampumahiihdossa.

Viime talvena Mäkäräinen otti 10 kilometrin (v) väliaikalähdössä SM-hopeaa ja nousi jopa hiihdon MM-spekulaatioihin.

Viikonvaihteessa Mäkäräinen kävi Oulussa päälajinsa SM-kisoissa ja lähti kotiin Kontiolahden Urheilijoiden kanssa saavutetun viestikullan sekä sprintin ja yhteislähdön SM-hopean kanssa.

Henkilökohtaisilla matkoilla hän taipui vaan maan nykyaktiivien ykkösnimelle Mari Ederille. Muista tuoreista Pekingin olympiaedustajista Oulusta puuttui vain Suvi Minkkinen.

Ampumahiihtäjien väistyvän päävalmentajan Jonne Kähkösen mukaan Kaisa Mäkäräisen menestys SM-kisoissa oli kaikkea muuta kuin yllätys.

Maajoukkueen väistyvän päävalmentajan Jonne Kähkösen mukaan kyse ei ollut minkäänlaisesta yllätyksestä. Myös Minkkisen fyysisen suorituskyvyn hän katsoo selvästi heikommaksi kuin nyky-Mäkäräisen.

– Suvi olisi voinut erinomaisella kokonaistekemisellä ampumapenkalla haastaa Kaisaa. Sanotaan, että Kaisa olisi nykykunnossaan ollut olympiajoukkueessa ilman muuta joukkueessa mukana ja varma viestiedustaja.

Suomi oli olympiaviestissä 16:s joukkueella Minkkinen–Eder-Erika JänkäNastassia Kinnunen.

Lue lisää: Kaisa Mäkäräinen julkaisi tunteikkaan päivityksen rakkaan ystävänsä kunniaksi: ”Autoit minua vaikeimpina hetkinäni”

Kähkönen muistutti, että vaikka Mäkäräinen on lopetettuaankin elänyt erittäin urheilullisesti ja liikkunut paljon, kevään SM-kisat ovat aivan eri asia kuin kansainvälinen kilpailu.

– Puhutaan eri maailmoista, mutta sitä faktaa se ei kumoa, että nykyvireinenkin Kaisa olisi maajoukkueelle vahvistus.

Mäkäräisellä on nykyään kilpailujensa jälkeen tapa vähätellä tekemisiään ja valmistautumistaan julkisesti, kokea koko puheenaihe suorastaan kiusalliseksi.

– Se on hänelle luonteenomaista, mutta ei hän pystymetsästä nytkään kisaamaan tule ja pohjat ovat aivan hurjat.

Lue lisää: Tällaista on ollut Kaisa Mäkäräisen, 38, elämä uran loppumisen jälkeen – ”En ole ottanut paineita siitä, onko minulla töitä vai ei”

Tällä kertaa Kähkönen kuitenkin tiesi, ettei Mäkäräinen kovin suurella pieteetillä ehtinyt hioa SM-virettään.

– Hän oli Vuokatissa nuorten olympiapäivillä Suomen ampumahiihtojoukkueen apuna ja teki siinä projektissa tosi paljon hommia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?