Suomalainen ampumahiihtäjä käsitteli asettaan sääntöjen vastaisella tavalla – hylättiin

Heikki Laitinen hylättiin Kontiolahdella. Tero Seppälä oli paras suomalaismies.

Heikki Laitinen avasi kiväärinsä lukon liian aikaisin.

6.3.2022 18:11

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä teki sunnuntaina Kontiolahden maailmancupin miesten takaa-ajokilpailussa ärsyttävänkin tarkkaa työtä. Hän nakutti jokaiselta neljältä ampumapaikalta yhden laukauksen ohi ja kipusi lopulta 14:nneksi minuutin ja 24 sekuntia voittaneelle Ranskan Quentin Fillon Maillet'lle hävinneenä.

Seppälä lähti ladulle sijalta 18, mutta neljän sijan parannus lopputuloksiin ei ilmiselvästi hyvää virettä uhkunutta miestä hirveästi innostanut.

–  Harmi, kun tuli ammunnassa noita ykkösiä. Aika reunalaakeja olivat, Seppälä kuvaili.

Hiihtoajoissa Seppälä oli 12,5 kilometrin matkalla neljäs.

–  Kuokkanousun harjoitteluun olen tällä kaudella panostanut. Oli hienoa huomata, että se kulki juuri täällä Kontiolahdella, Seppälä sanoi.

Olli Hiidensalon sijoitus eli koko kilpailun ajan ammunnan sujuvuuden mukaan. Yhteensä kolme sakkokierrosta ampunut Hiidensalo oli lopulta 29:s yli kaksi ja puoli minuuttia kärjestä.

–  Jos ampuu sakkoja, putoaa, jos ampuu vähän paremmin, nousee, Hiidensalo kiteytti ampumahiihdon logiikan.

Hiidensalo sai pitää varansa, ettei joutunut takaa-ajoon viimeistä edellisenä lähteneen Jaakko Rannan ohittamaksi. Yhden sakon ampunut Ranta kipusi 21 sijaa ja oli maalissa 38:s, uransa ensimmäisellä maailmancup-pistesijalla.

–  Yksi steppi on otettu eteenpäin. Olivat kauan odotetut maailmancup-pisteet, 24-vuotias Ranta iloitsi. Hänen lähivuosien maalinsa ovat Italian Cortinan talviolympiakisat 2026.

Suomen neljännen lenkin Heikki Laitisen kisa mitätöityi hylkäykseen, kun hän avasi ampumapaikalle tullessaan aseen lukon liian aikaisin.

–  Sen saa avata vasta penkalla, Laitinen myönsi.

Lue lisää: Iivo Niskanen simahti Holmenkollenin voittotaistelusta – kertoi Ylellä, mitä kisan ratkaisuhetkillä tapahtui: ”Jopa vähän näyttelin”

Suomella oli pitkästä aikaa vuosikausiin miesten maailmancupin takaa-ajossa ladulla nelikko. Tätä edesauttoivat muiden kilpailijoiden poissaolot.

–On vaikea sanoa, paljonko poissaolot vaikuttivat esimerkiksi Rannan sijoitukseen, Suomen päävalmentaja Jonne Kähkönen kertoi.

Mari Ederin lauantainen yhdeksäs sija naisten sprintissä täytti päävalmentajan suomalaistavoitteen Kontiolahdella.

–  Pyrkimyksenä on ollut kussakin maailmancup-tapahtumassa yksi sijoitus kymmenen parhaan joukkoon, päävalmentajan tehtävänsä kevään jälkeen jättävä Kähkönen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?