Tero Seppälä kohtasi kummallisen yllätyksen kesken kisan: ”Luulin ensin...”

Tero Seppälä ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla takaa-ajossa.

Tero Seppälä arkistokuvassa.

18.12.2021 20:20

Tero Seppälä koki harvinaista draamaa, kun ampumahiihdon miesten maailmancupissa kisattiin takaa-ajo Ranskan Annecyssä. Neljännelle eli viimeiselle ampumapaikalle tullut Seppälä huomasi, että jotain puuttuu: taulu oli tyhjänä mustista täplistä jo ennen yhtäkään kutia.

– Samaan aikaan ampumapaikalle tullut Slovenian Miha Dovzan päästi minut edelle, luulin ensin, että vahingossa. Mutta hän ilmeisesti tiesi, että siinä (paikalla) on taulu hajalla, Seppälä kertoi STT:lle.

– No, siinä oli sitten odottelua ja ihmettelyä ennen kuin taulut saatiin taas mustiksi. Noin käy joskus treeneissä, mutta kisoissa ei ole moista tullut (omalla uralla).

Säännöissä sanotaan, että tuollaisen järjestäjien virheen jälkeen kilpailijaa hyvitetään "sopivalla" aikahyvityksellä. Seppälälle hyvitystä tuli puoli minuuttia, ja se nosti hänet kahdeksan sijaa ylemmäs tuloksissa eli sijalle 32.

Tuo kahdeksan sijan harppaus jäi Seppälälle päivän parhaaksi kokemukseksi. Hän ampui kisan neljältä ampumapaikalta kaikilta yhden sakkokierroksen, eikä ladullakaan ollut sen ihmeempää hurmosta.

– Vähän oli keskinkertaista, liikaa yksittäisiä virheitä. Hiihto lähti huonosti, mutta alkoi löytymään kisan mittaan. Se lupaa parempaa sunnuntain yhteislähtöä varten, Seppälä kuvaili.

Naisten takaa-ajokisassa Suvi Minkkinen oli 29:s ja Mari Eder 39:s. Torstain sprintissä mainiosti yhdeksänneksi ehtinyt Eder ampui kuusi sakkoa.

–  Olen kyllä tosi pettynyt siihen, mitä tein tuolla penkalla. Eikä minulla ole siihen mitään selitystä, minkä takia se tekeminen on niin vaikeaa, Eder kommentoi tiedotteessa.

Minkkinen selvitti kisan kolme ensimmäistä ampumapaikkaa puhtaasti, mutta viimeisellä tuli yksi sakko.

–  Siitä olen iloinen, että olen nyt pystynyt kovalla tasolla ampumaan jo monta kisaa. Tavallaan alan nyt kisoissa lunastamaan sitä tasoa, mitä treenien perusteella voi odottaa, Minkkinen iloitsi tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?