Hiihtolajien fluorikieltoa hidastaa yhä testilaitteen kehitys – ampumahiihdossa kaivataan rehellisyyttä joukkueilta - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Hiihtolajien fluorikieltoa hidastaa yhä testilaitteen kehitys – ampumahiihdossa kaivataan rehellisyyttä joukkueilta

Fluorivoiteiden kielto hiihtolajeissa on puhuttanut viime vuosina.

Korkeafluoristen eli C8-voiteiden käyttö kielletään.

2.6. 17:29

Fluorivoiteiden kielto hiihtolajeissa on puhuttanut viime vuosina, johtuen voiteiden ympäristö- ja terveyshaitoista. Nyt Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ja Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU kieltävät niin sanottujen korkeafluoristen eli C8-voiteiden käytön ensi kaudesta alkaen.

Kielletyt voiteet tarpeeksi luotettavasti paljastavan testilaitteen kehitystyö on kuitenkin edelleen kesken, ja IBU haluaakin joukkueilta rehellisyyttä voiteiden suhteen. Matalafluoriset eli C6-voiteet ovat yhä sallittuja, IBU kertoi.

–  Kaikkien jäsenliittojen ja voidevalmistajien on allekirjoitettava lausuma, jossa ilmoitetaan maajoukkueiden ja henkilökuntien noudattavan IBU:n sääntöjä ja EU:n säädöksiä, liitto ilmoitti.

–  Fluorivoiteisiin liittyvien terveys- ja ympäristöhuolien myötä FIS on yhä sitoutunut fluorivoiteiden täyteen kieltoon sekä siihen, että testimetodeja kehitetään varmistamaan fluorivapaat kilpailut tulevaisuudessa, FIS puolestaan muotoili tiedotteessaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?