Ingrid Landmark Tandrevold paljasti hurjan tarinan – ruoka aiheutti hirveät kivut - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Vääränlainen ruoka aiheutti hirveät kivut – norjalaistähti paljasti hurjan tarinan: ”En voinut nukkua tai syödä”

Norjalainen Ingrid Landmark Tandrevold päätti kautensa maailmancupin osakilpailuvoittoon keliakiaoireista huolimatta.

Ingrid Landmark Tandervold kuvattuna Östersundin maailmancup-kilpailussa.

9.5. 12:57

Norjalaisen ampumahiihtäjä Ingrid Landmark Tandrevoldin kausi päättyi upeasti Ruotsin Östersundissa. Hän sijoittui ensin pikakilpailussa kolmanneksi ja otti sitten yhteislähdössä ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa.

24-vuotias nouseva tähti paljasti kuitenkin, että unelmien viikonloppu oli samalla myös täyttä tuskaa.

Tandrevold kertoi maannaisensa Tirill Eckhoffin kanssa pitämässään podcastissa syöneensä viikkoa aiemmin Tshekin Nove Mestossa tietämättään suuren määrän gluteenia.

– On katastrofi jos syön gluteenia. Minulla on diagnosoitu keliakia, ja vatsani tuli äärimmäisen kipeäksi. En voinut nukkua tai syödä. Nove Meston kolme kilpailua selvisin vain urheilujuoman, banaanin ja pienen riisimäärän avulla. Yleensä suhtaudun skeptisesti lääkkeisiin, mutta nyt vaadin, että antakaa minulle särkylääkettä, Tandrevold selittää podcastissa Expressenin mukaan.

Veri veti vaivoista huolimatta Nove Meston laduille.

– Seisoin itkien harjoitusalueella ennen kisaa. Ajattelin, etten pysty starttaamaan. Se meni yllättävän hyvin, mutta minulla ei ollut energiaa onnistua ampumapaikalla.

Viikkoa myöhemmin Östersundissa ongelmat vatsan kanssa jatkuivat yhä. Tandrevold kertoi käyneensä jopa sairaalassa tutkimuksissa isomman infektion varalta. Koko viikon aikana hän pystyi syömään omien sanojensa mukaan ”pelkkää vauvanruokaa”.

Kaikesta huolimatta viikonloppu alkoi upealla kolmossijalla ja huipentui sunnuntaina vielä upeammin korkeimmalle korokkeelle.

– Kävi klassisesti: kun on isompia huolia kuin ampumahiihto, suoriutuu hyvin kilpailussa. Olen tehnyt monta vuotta kovasti töitä, ja sitten ensimmäinen voittoni tulee, kun olen aivan pohjalla. Se on oikeastaan täysin sairasta, Tandrevold pohti.

Tandrevold on juhlinut Eckhoffin kanssa kolmesti viestin maailmanmestaruutta, myös tänä keväänä Pokljukassa. Maailmancupin kokonaispisteissä Tandrevold sijoittui tällä kaudella kahdeksanneksi. Kokonaiskilpailun voitti Eckhoff.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?