Maksettu prostituoitu ilmestyi norjalaisen ampumahiihtopomon luokse Moskovassa – tämä kiistää korruption luksuskelloista lähtien - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Maksettu prostituoitu ilmestyi norjalaisen ampumahiihtopomon luokse Moskovassa – tämä kiistää korruption luksuskelloista lähtien

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton entistä puheenjohtajaa Anders Bessebergiä, 74, epäillään vakavasta korruptiosta.

Anders Besseberg kuvattuna helmikuussa 2017.

28.1.2021 13:01

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) entistä puheenjohtajaa Anders Bessebergiä, 74, vastaan on esitetty kovia väitteitä.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoi torstaina IBUn raportista, jossa Bessebergin väitetään syyllistyneensä korruptioon ja auttaneen Venäjää dopingin salaamisessa.

IBUn tutkinta sisälsi kymmeniätuhansia dokumentteja ja kymmeniä haastatteluita.

Norjalaisen Bessebergin väitetään saaneen venäläisiltä rahaa, lahjoja ja palveluita, jotta hän on suosinut Venäjää eri tavoin.

200-sivuisessa raportissa kerrotaan venäläisten antaneen Bessebergille ilmaiseksi mm. prostituoitujen palveluja, huippukelloja, lomia ja metsästysreissuja Venäjällä.

Ex-puheenjohtaja on raportin mukaan myöntänyt poliisille saaneensa ilmaisia prostituutiopalveluja Moskovassa. Besseberg kertoi poliisille, ettei tiennyt, kuka naisen hänen luokseen lähetti, mutta asian takana oli luultavasti ”joku järjestelykomiteasta”.

Bessebergin lakimies Norbert Wess otti kantaa raporttiin NRK:lla.

– Haluan korostaa, että poliisitutkinta on kesken, eikä syytteitä ole nostettu. Besseberg kiistää kaikki syytökset, jotka ovat tulleet viranomaisilta ja IBUn komissiolta. Besseberg ei ole ikinä ottanut vastaan rahaa, lahjoja tai muita etuja sen enempää Venäjän viranomaisilta kuin muiltakaan, hän sanoi.

Besseberg toimi IBUn puheenjohtajana 1993–2018.

Itävallan ja Norjan poliisi ovat tutkineet doping- ja korruptioväitteitä keväästä 2018 lähtien.

Norjan ampumahiihtoliiton nykyinen puheenjohtaja Arne Horten kommentoi tuoretta raporttia NRK:lle.

– Olemme ennen kaikkea järkyttyneitä raportissa olevasta sisällöstä, joka kertoo Venäjän systemaattisesta dopingista ja IBUn johdon epäeettisestä käytöksestä. Luonnollisesti sanoudumme irti kaikesta tuollaisesta, Horten sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?