Kaisa Mäkäräinen julkaisi jouluisen herkkukuvan - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Kaisa Mäkäräinen julkaisi jouluisen herkkukuvan – takana ankara urakka: ”Viimeksi yli 20 vuotta sitten ja nyt uudelleen!”

Kaisa Mäkäräinen päivitti kuulumisiaan Instagramissa.

Kaisa Mäkäräinen leipoi joulun alla perinteisiä karjalaisherkkuja.­

22.12.2020 17:25

Ampumahiihtouransa viime keväänä lopettanut Kaisa Mäkäräinen saa viettää pitkästä aikaa joulua ilman minkäänlaisia kilpailukiireitä.

Ampumahiihdossa toki tavataan pitää parin viikon mittainen joulutauko, mutta kalenteriin merkittyjä kisojen voisi kuvitella pulpahtavan urheilijoiden mieleen myös joulunpyhinä.

37-vuotias Mäkäräinen näyttääkin innostuneen juhlistamaan kiireettömämpää joulunaikaa kaulin kädessään. Hän julkaisi tiistaina Instagramin tarinat-osiossa otoksen aikaansaannoksistaan.

Pohjois-Karjalassa, Joensuussa asuva ex-pyssysankari oli väkertänyt paikallisten suurta herkkua, karjalanpiirakoita.

– Viimeksi yli 20 vuotta sitten ja nyt uudelleen! hän kirjoitti kuvan yhteyteen.

Työnjäljestä ei huomaisi, että edellinen leivontakerta on ollut kaukaisella 1990-luvulla. Piirakoiden ulkonäkö on virheetön ja paistopinta ihanteellisen rapsakka. Taustalla näkyy myös karjalanpiirakoiden itseoikeutettu särvin, munavoi.

Mäkäräinen lisäsi julkaisuunsa aihetunnisteet ”karjalanpiirakka” ja ”kätevä emäntä”.

Kuvakaappaus Mäkäräisen Instagramin tarinat-osiosta.­

Kuusinkertainen arvokisamitalisti ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään urheilu-uransa loppumisen jälkeen. Hän toimii Ylen ampumahiihtolähetysten asiantuntijana ja valmentaa lajin nuoria lupauksia Vuokatissa.

Mäkäräinen myös harjoittelee aktiivisesti, vaikka kahden treenin päivärytmi onkin toistaiseksi taakse jäänyttä elämää.

– Nyt kun Kontiolahdella on avattu latu ja olen ollut kotona, niin olen käynyt siellä vähän hiihtämässä. Olen tyytyväinen, jos liikun päivässä tunnin, puolitoista tuntia, hän totesi Ilta-Sanomien haastattelussa marraskuussa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?