Olympiavoittaja Stina Nilsson debytoi pyssy selässään – hiihtovauhti yllätti asiantuntijan: ”Saa nähdä, oliko sattumaa” - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Olympiavoittaja Stina Nilsson debytoi pyssy selässään – hiihtovauhti yllätti asiantuntijan: ”Saa nähdä, oliko sattumaa”

Stina Nilssonin ampumahiihtodebyytti oli lupauksia herättävä.

Stina Nilsson vaihtoi maastohiihdon ampumahiihtoon. Arkistokuva.­

14.11.2020 14:26 | Päivitetty 14.11.2020 21:35

Stina Nilsson voi huokaista helpotuksesta, sillä debyyttikilpailu ampumahiihtäjänä on onnellisesti ohi. Nilsson tuli ruotsalaisten kauden avauksessa Idressä maaliin 11. sijalla.

– Olen iloinen, että uskalsin keväällä vaihtaa lajia, ja että ensimmäinen kisa on ohi. Nyt voin jatkaa tätä monta vuotta, Nilsson, 27, sanoi.

Nilsson on maastohiihdon sprintin olympiavoittaja, mutta hiihtäminen ei enää kiehtonut häntä riittävästi. Ampumavalmentaja Jean-Marc Chabloz arvioi alkuviikolla, että Nilsson on oppinut ampumisen hämmästyttävän nopeasti. Idressä Nilsson ampui kaksi sakkoa makuulta ja yhden pystystä.

Nilsson selvisi jopa latausvirheestä viimeisellä ampumapaikalla, eikä hätäillyt uudessa tilanteessa.

– Vaikuttavaa, Chabloz kommentoi Idren kisaa.

Kisan voitti puhtaasti ampunut Hanna Öberg, ampumahiihdon normaalimatkan olympiavoittaja 2018 Pyeongchangista.

Yllättävää kyllä, Nilsson ei pysynyt kärjen vauhdissa hiihtoajoissakaan.

Kisan kolmanneksi sijoittunut Marketa Davidova piti kovinta vauhtia ennen 14 sekuntia hänelle hävinnyttä Hanna Öbergiä ja Elvira Öbergiä.

Entinen maastohiihtotähti oli ladulla vasta neljänneksi nopein. Hän hävisi Elvira Öbergille muutaman sekunnin.

SVT:n ampumahiihtoasiantuntija Björn Ferry epäili, että Nilsson hillitsi tarkoituksella vauhtiaan, jottei hänen ammuntasuorituksensa kärsisi.

– Stina on normaalisti selvästi parempi hiihtäjä kuin Öbergin siskokset. Mutta tämän päivän tulokset eivät näytä sitä. Saa nähdä, oliko se vain sattumaa vai jotain muuta, ampumahiihdon olympiavoittaja pohdiskeli Ruotsin yleisradioyhtiölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?