Kaisa Mäkäräinen puki numerolapun rintaan trendilajissa - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Kaisa Mäkäräinen puki numero­lapun rintaan trendi­lajissa – repi hävyttömän eron kilpailun kakkoseen: ”Ei ihan niin kaunista”

Kaisa Mäkäräinen nautti viikonloppuna Pohjois-Karjalan ruskasta ja näytti muille kaapin paikan.

Suomen menestynein ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen näytti syyskuntoaan Ilomantsissa lauantaina.­

28.9. 11:00

Entinen ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ei malta pysyä poissa kilpapoluilta.

Uransa viime maaliskuussa lopettanut kontiolahtelainen pokkasi syyskuun alussa triplamestaruuden ampumajuoksun SM-kilpailuista, ja lauantaina hän dominoi jälleen lenkkitossut jalassaan – tällä kertaa vieläpä ilman tuttua pyssyään.

37-vuotias Mäkäräinen voitti Ilomantsissa järjestetyn Pogostan polkujuoksun ylivoimaisesti, lähestulkoon 25 minuutin erolla seuraavaan.

Hän sujutteli 19,5 kilometrin maastoreitin aikaan 1.29,39.

Mäkäräinen päivitti kisatunnelmiaan Pohjois-Karjalasta myös Instagram-tililleen. Puolentoista tunnin rutistus ei mitä ilmeisimmin ollut miellyttävin mahdollinen upeista maisemista huolimatta.

– Kaunis päivä ja luonto. Mutta ei ihan niin kaunista pinnistää 19 kilometriä ylärajalla, hän sanaili syksyisen mutta vauhdikkaan kuvan yhteyteen.

Mäkäräinen olisi sijoittunut juoksullaan miesten yleisen sarjan kuudenneksi. Mäkäräisen puoliso, Jarkko Siltakorpi oli miesten sarjan seitsemäs vajaa viisi minuuttia avovaimoaan hitaampana.

Kuusinkertainen arvokisamitalisti kertoi syyskuun alussa, ampumahiihdon SM-kisojen alla, harjoitelleensa eläkekuukausinaan paljon nimenomaan juosten.

– Juoksemassa olen itse asiassa käynyt ihan reilusti, koska se on niin helppo harjoitusmuoto. Pääasiassa olen mennyt mukavuusalueella. Tehoja ei ole tullut tehtyä kuin pari kertaa kesän aikana, hän paljasti tuolloin.

Mäkäräinen ei ole pyörtämässä lopettamispäätöstään, vaikka harjoittelu näyttääkin maistuneen kesän aikana. Valmennus sen sijaan kiinnostaa, sillä hän kertoi elokuussa ryhtyneensä valmentajaksi nuorille aikuisille suunnattuun ampumahiihtoryhmään, Vuokatti Sport Biathlon Teamiin.

Polkujuoksu on kasvattanut huimasti suosiotaan viimeisen vuosikymmenen aikana. Lajin harrastajamääriä ei tilastoida, mutta vuonna 2018 polkujuoksutapahtumien osallistujamäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna peräti 27:llä prosentilla, 20 000:een.

ISTV televisioi elokuussa Suomen suurimman matalankynnyksen polkujuoksutapahtuman, Himos Trail Extremen. Kyseessä oli kaikkien aikojen ensimmäinen suora TV-lähetys polkujuoksukilpailusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?