Ruotsalaistähti Stina Nilsson hehkuu onnea uudessa omakotitalossa – ”Kuin olisin löytänyt paratiisin” - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsin hiihtotähti hehkuu onnea uudessa omakotitalossaan – jakoi kuvia ”paratiisista”: ”Ei ole helppoa pysyä coolina”

Stina Nilsson voitti maastohiihdossa muun muassa sprintin olympiakultaa mutta tähtää nyt uudelle uralle.

Nilssonin vuosi 2020 on ollut vähintäänkin tapahtumarikas.­

10.7.2020 11:11

Maaliskuussa saatiin hätkähdyttäviä talviurheilu-uutisia, kun ruotsalaistähti Stina Nilsson ilmoitti vaihtavansa lajia maastohiihdosta ampumahiihtoon.

Sen lisäksi, että Nilsson kulutti keväällä pitkät ajat ampumaradalla, on hänen viime kuukausiinsa kuulunut toinenkin merkittävä investointi.

Ruotsalainen nimittäin muutti unelmiensa omakotitaloon.

– Olen juuri muuttanut taloon ja olen täysin rakastunut siihen. Se antaa minulle suuresti iloa ja odotan viettäväni paljon aikaa siellä. Ampumahiihtoon käytetään valtavasti aikaa, mutta kuten totesin, pidän erittäin arvokkaana asiana, että taloni on valmis, Nilsson hehkutti Expressenille.

Ruotsalaistähti jakoi myös Instagram-tilillään kuvasarjan uudesta, upeasta asumuksestaan.

– Oletteko nähneet tyytyväisempää ihmistä? Ei ole helppoa pysyä coolina tänään, koska uusi taloni on vihdoin täysin kalustettu ja VALMIS, Nilsson sanaili Instagram-julkaisussaan.

Expressenille Nilsson sanoi, että erityisen mielekkäältä uuden kodin valmistuminen tuntuu nyt koronaviruksen värittämänä poikkeusaikana.

– Tuntuu kuin olisin löytänyt paratiisin. Tämä on parasta, mitä tiedän, Nilsson iloitsi.

Maastohiihdon puolella Nilsson (oik.) nappasi muun muassa olympiapronssia – Pyeongchangissa 2018 naisten 30 kilometrillä, jolloin Krista Pärmäkoski (vas.) sijoittui toiseksi ja kisan voitti Norjan Marit Björgen.­

Nilsson, 27, voitti maastohiihdon puolella muun muassa sprintin olympiakultaa Pyeongchangissa 2018. Nilssonin lajinvaihto tuli maastohiihtopiireille suurena yllätyksenä.

Uuteen uraansa, nyt ampumahiihdon puolella, Nilsson jatkaa valmistautumista sveitsiläisvalmentaja Jean-Marc Chablozin valvovan silmän alla. Nilsson tähtää ampumahiihtäjänä Pekingin olympialaisiin 2022.

– Hän ampuu 1 200 laukausta viikossa – samaa ei tee kukaan tässä maailmassa. Stina on niin valtavan innokas, että minun pitää melkein pidätellä häntä. Sen voin taata, että hän on uniikki tapaus, valmentaja Chabloz hehkutti keväällä SVT:lle.

Ampumahiihdon maailmancupin kauden on tarkoitus käynnistyä Kontiolahdelta 28.–29. marraskuuta. Nähtäväksi jää, joko Nilsson kuuluu silloin Ruotsin maajoukkueeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?