Kaisa Mäkäräinen saa vielä yhden palkinnon - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Kaisa Mäkäräinen saa vielä yhden kansainvälisen palkinnon – fanit äänestivät kisan finaaliin hänen kaksi ikimuistoisinta nousuaan

Komean uransa päättänyt Kaisa Mäkäräinen on monien suosikki.

Julkaistu: 15.5. 22:58

Finaalissa kohtaavat Kaisa Mäkäräisen nousu ahdingosta maailmancupin voittajaksi Tjumenin yhteislähdössä 2018 ja Kaisa Mäkäräisen nousu normaalimatkan MM-pronssille kotimaisemissa Kontiolahdella 2015.

Upean uransa tähän kauteen päättänyt ampumahiihtokuningatar Kaisa Mäkäräinen saa lauantaina vielä yhden ”pystin”, kun kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n Instagramissa pyörittämä kilpailu ampumahiihdon ”parhaasta noususta” saa päätöksensä.

Ampumahiihtofanit ovat äänestäneet 16 kuuluisan nousun kesken käytävässä pudotuspelissä, ja jäljellä ovat enää kaksi lajin lähihistorian komeinta venytystä tappion partaalta menestykseen.

Finaalissa kohtaavat Kaisa Mäkäräisen nousu ahdingosta maailmancupin voittajaksi Tjumenin yhteislähdössä 2018 ja Kaisa Mäkäräisen nousu normaalimatkan MM-pronssille kotimaisemissa Kontiolahdella 2015.

Mäkäräisen oli Tjumenissa maaliskuun lopulla 2018 voitettava Slovakian Anastasia Kuzmina maailmancup-kauden päättäneessä yhteislähtökisassa.

Hyvältä ei näyttänyt, sillä kun kisassa tultiin viimeiselle ampumapaikalle, oli slovakialaisella jo ainakin toinen käsi kiinni komeassa kristallipallossa, kokonaisvoittajan palkinnossa.

Nolla-ammunta olisi tuonut Kuzminalle uran ensimmäisen maailmancupin kokonaisvoiton. Tjumenista lähtöisin oleva Kuzmina paukutti tasaiseen tahtiin neljä osumaa, mutta koko cup-kauden viimeinen kuti livahti ohi.

Mäkäräinen sen sijaan ampui varmasti ja nopeasti viisi osumaa ja otti sen jälkeen ladulla viimeisellä kierroksella vielä tarvittavan eron Kuzminaan.

Mäkäräinen sijoittui kuudenneksi, Kuzmina 11:nneksi, ja kun cupin pisteet rävähtivät tietoon, räjähti Mäkäräisen riemu: neljän kuukauden ja 22 kilpailun jälkeen Kaisa Mäkäräinen 822 pistettä, Anastasia Kuzmina 819.

Uran kolmas maailmancupin kokonaisvoitto oli tosiasia.

Kontiolahdella maaliskuussa 2015 Mäkäräinen palkitsi kotiyleisön ja itsensä, kun tavoiteltu kotikisojen MM-mitali tuli.

Ja kaisamaiseen tapaan, huimalla viimeisten kilometrien hiihdolla ja sitä edeltäneellä onnistumisella viimeisellä ampumapaikalla. Italian Dorothea Wierer jäi Mäkäräisestä 0,4 sekunnin päähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?