Stina Nilsson saa seurakseen Ruotsin maastohiihdon supervalmentajan - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Ruotsin maastohiihdon supervalmentaja seuraa Stina Nilssonia uuteen lajiin

Nilsson saa uuden lajin valloitukseensa tuttua seuraa.

Nilssonin lajinvaihtoon kulminoituu Ruotsin maastohiihdossa vellova kohukausi. Kuvassa hiihtäjä Tour de Skillä joulukuussa 2018.­

28.4.2020 16:41

Ruotsalainen sprinttihiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson yllätti maaliskuussa monet ilmoittamalla siirtyvänsä ampumahiihtäjäksi.

Nyt Nilsson saa tuttua seuraa uuteen lajiinsa, sillä Ruotsin ampumahiihtoliitto on nimittänyt Rikard Gripin liiton uudeksi pääsihteeriksi.

Grip, 39, teki vaikuttavaa jälkeä Ruotsin maastohiihtomaajoukkueessa päävalmentajana ja maajoukkuejohtajana vuosina 2010–19. Ruotsi voitti hänen aikanaan 35 mitalia olympia- ja MM-kisoissa sekä sai maailmancupissa hiihtäjän palkintopallille yli 300 kertaa.

Muun muassa Expressenin tietojen mukaan Ruotsin maajoukkueessa vellova kriisi olisi saanut alkunsa siitä, kun menestysvalmentaja Grip sai potkut joukkueen päävalmentajan paikalta elokuussa 2019. Maastohiihtomaajoukkueen jälkeen Grip toimi lyhyen aikaa Ruotsin olympiakomitean palveluksessa.

– Ampumahiihto on jännittävä, upea yleisölaji niin paikan päällä kuin televisiossa, Grip hehkuttaa.

Grip ehti toimia hetken Ruotsin olympiakomiteassa ennen siirtymistään ampumahiihtoon.­

Grip toimi aiemmin myös Nilssonin henkilökohtaisena valmentajana. Nilsson tähtää nyt Pekingin vuoden 2022 olympiakisoihin ampumahiihtäjänä, eikä Grip halua arvailla, kuinka lajinvaihdos lopulta onnistuu.

– Vaikea sanoa, ampumahiihdon ampumispuolesta ei minulla ole kokemusta enkä siitä juurikaan tiedä. Paljon riippuu siitä, kuinka hän (Nilsson) ampumisen hoitaa, mutta hän on kyllä hyvin päämäärätietoinen urheilija, Grip miettii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?