Kuvat: Krista Pärmäkoski, Antti Tuisku, Kiira Korpi... Joukko tuttuja nimiä kunnioitti tunteikkaana Kaisa Mäkäräisen uraa - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Kuvat: Krista Pärmäkoski, Antti Tuisku, Kiira Korpi... Joukko tuttuja nimiä kunnioitti tunteikkaana Kaisa Mäkäräisen uraa

Kaisa Mäkäräinen jakoi Instagram-tilillään liudan saamiaan onnitteluita ja terveisiä.

Julkaistu: 15.3. 19:26

Ampumahiihdon suomalaistähti ilmoitti uransa päättymisestä vain tunti ennen uransa viimeistä starttia.

Suomen ampumahiihdon suurin tähti Kaisa Mäkäräinen, 37, päätti urheilu-uransa lauantaina Kontiolahden maailmancupissa kymmenen kilometrin takaa-ajoon. Tiukkaa kisaa siivitti tunteikas lataus, sillä urheilija ilmoitti lopettamispäätöksestään Instagramissa vain tunti ennen sen starttia.

Ja itse kisakin oli – ainutkertaisen tunnelmansa lisäksi – jännittävä, ja neljä sakkokierrosta hiihtänyt Mäkäräinen nousi lopulta lähtösijalta 18 upeasti neljänneksi.

Hiihtäjä lasketteli silmin nähden liikuttuneena kisastadionin maalisuoralle. Maalissa kyyneleet tulvahtivat, kun koko ampumahiihtomaa tuntui yhtyvän lajilegendan tunnelmiin.

Monet muistivat Mäkäräisen uraa ja saavutuksia sosiaalisessa mediassa. Mäkäräinen koosti saamistaan kiitos- ja muisteluviesteistä pitkän kollaasin omalle Instagram-tililleen tarinat-osioon sunnuntaina. Joukossa on iso liuta urheilijoita ja muita julkisuudesta tuttuja nimiä sekä Mäkäräisen sponsoreita.

– Kiritit, kannustit ja opetit! Jatkossakin otan mielelläni sut treeniseuraksi, kirjoitti maajoukkuehiihtäjä Krista Pärmäkoski.

– Hieno esikuva ja ihana ystävä, tunnelmoi taas Kerttu Niskanen.

Maajoukkuehiihtäjä Kerttu Niskanen kiitti esikuvaansa.

Krista Pärmäkoski ja Mäkäräinen ovat harjoitelleet aiemmin yhdessä.

Mäkäräisen lajitoverit Mari Eder ja Suvi Minkkinen muistivat myös tunteikkaissa julkaisuissaan Mäkäräistä menneistä vuosista ja yhteisistä kokemuksista.

– Kiitos esimerkistä. Neuvoista. Avusta. Kaikesta, Minkkinen kirjoitti.

Suvi Minkkinen oli Mäkäräisen rinnalla lauantain päätöskisassa.

Mari Eder ja Mäkäräinen ovat kuuluneet Suomen ampumahiihtomaajoukkueeseen monen vuoden ajan.

Myös monet muut Mäkäräisen viimeisimmät ja menneiden vuosien kilpasiskot yhtyivät joukkoon, kuten Laura Toivanen, ruotsalainen entinen maailmancup-tason ampumahiihtäjä Helena Ekholm ja Sveitsin Selina Gasparin.

– Nämä kaksi legendaa (Mäkäräinen ja Ranskan Martin Fourcade) jättävät ampumahiihtosirkuksen. Ja haluaisin onnitella heitä mahtavasta urasta ja kiittää suurimmasta motivaatiosta! muisteli slovakialainen ampumahiihtäjä Paulína Fialková.

– Olet idoli ja inspiraatio nuorille (ja vanhemmille) ampumahiihtäjille, määrätietoinen huippu-urheilija sekä ampumahiihdon kuningatar. Haasteet tai epäonnistumiset eivät koskaan pysäyttäneet sinua. Näytit meille tien huipulle, Toivainen kirjoittaa omassa julkaisussaan.

Kiittäjien joukkoon lukeutuivat myös muun muassa tunnettu juontaja ja toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola sekä pop-tähti Antti Tuisku, yksinkertaisin saatesanoin ”KIITOS”.

Mikko Peltola liittyi Mäkäräisen kiittäjien joukkoon.

– Kiitos upeasta urasta ja onnea jatkoon! Ihana taistelija, myös huippu-uransa päättänyt, kolminkertainen taitoluistelun EM-mitalisti Kiira Korpi tunnelmoi.

Runsaslukuisesta onnittelijoiden joukosta myös Holmenkollen, hiihtomaailman yksi perinteikkäimmistä kisapaikoista, tiivisti omissa terveisissään monen kannattajan, urheilijan ja urheilumaailman ihmisen haikeat terveiset suomalaiselle:

– Tulemme kaipaamaan sinua. Mutta toivotamme kaikkea hyvää!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?