Kaisa Mäkäräisellä tuttu riivaaja ampumapaikalla – Minkkinen paras suomalainen Ruhpoldingissa - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Kaisa Mäkäräisellä tuttu riivaaja ampumapaikalla – Minkkinen paras suomalainen Ruhpoldingissa

Kaisa Mäkäräisen kisa ei mennyt aivan putkeen.

Kaisa Mäkäräisen kisa ei mennyt aivan putkeen.

Julkaistu: 15.1. 17:28

Norjan Tiril Eckhoff jyräsi voittoon ja nousi maailmancupin kokonaiskisan kärkeen.

Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena 31:s ampumahiihdon naisten maailmancupin 7,5 kilometrin pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa. Ilman ohilaukauksia kisan selvittänyt Minkkinen päihitti myös Kaisa Mäkäräisen, joka oli 33:s.

25-vuotiaalle Minkkiselle sijoitus on uran paras maailmancup-tasolla. Aiemmin hän ei ole saavuttanut maailmancupin pisteitä, eli ollut 40 parhaan joukossa.

Mäkäräisen sijoitusta tiputtivat pystypaikalta tulleet kaksi sakkoa. Mäkäräinen voitti edellisen maailmancupin kilpailun Oberhofissa sunnuntaina.

Mäkäräisen paras sijoitus tämän kauden pikakisoista on Oberhofin yhdestoista sija. Mäkäräisen mahdollisuudet palkintopallille ovat vesittyneet pikakisoissa heikkoon osumatarkkuuteen pystypaikalta, sillä siinä hänen prosenttinsa on vain 56.

Ruhpoldingissa muista suomalaisista Mari Eder oli 75:s (5 sakkoa) ja Jenny Fellman 102:s (6).

Kisan voitti ylivoimaisesti Norjan Tiril Eckhoff, joka kukisti toiseksi tulleen Ruotsin Hanna Öbergin liki puolella minuutilla. Kolmas oli Italian Dorothea Wierer. Koko kärkikolmikko selvitti kisan ilman sakkoja.

Kauden viidennen voittonsa henkilökohtaisilla matkoilla ottanut Eckhoff nousi maailmancupin kokonaiskisassa Wiererin ohi kärkeen. Eckhoffilla on 441 pistettä, Wiererillä 438. Suomalaisista Mäkäräinen on kokonaistilanteessa kymmenentenä 255 pisteellään.

Ruhpoldingissa naiset kisaavat vielä viestin perjantaina ja takaa-ajon sunnuntaina. Takaa-ajoon suomalaisista selvisivät Minkkinen ja Mäkäräinen.

Tuoreimmat osastosta