Kaisa Mäkäräisen venäläisen vastustajan hiljaiselo päättyi – aloitti uransa uudestaan ja kilpailee slovenialaisena

Julkaistu:

Ampumahiihto
Venäläinen Olga Podtshufarova kilpailee ensi kaudella slovenialaisena.
Venäjän Olga Podtshufarovan lähes kaksi vuotta kestänyt hiljaiselo ampumahiihdossa on ohi.

Podtshufarova vetäytyi maailmancupkiertueelta joulukuussa 2017 Hochfilzenin osakilpailun jälkeen uupumuksen vuoksi eikä ole kilpaillut sen jälkeen lainkaan.

Venäläinen ilmoitti lopettavansa uransa kokonaan vain 25-vuotiaana keväällä 2018.

Lopettamispäätös piti reilun vuoden. Kesällä Podtshufarova ilmoitti palaavansa ampumahiihtoon, ja Venäjällä iloittiin paluusta, sillä maan naisampumahiihto on ollut Olga Zaitsevan lopettamisen jälkeen pahasti alamaissa.

Ilo oli kuitenkin pahasti ennenaikainen.

Venäjällä hämmästyttiin, kun Podtshufarova ei ilmestynytkään syyskuussa Tshaikovskissa pidettyihin Venäjän kesäampumahiihdon mestaruuskisoihin. Siitä nimenomaan piti alkaa Podtshufarovan uusi tuleminen kohti maailman kärkeä.

Selitys kuului pian. Slovenian hiihtoliiton ampumahiihtojaoston pääsihteeri Matej Oblak räjäytti pankin kertomalla, että Podtshufarova oli ottanut yhteyttä Slovenian liittoon ja esittänyt halunsa kilpailla Slovenian lipun alla.

– Me tuimme tätä toivetta, Oblak sanoi uutistoimisto Tassille.

Podtshufarovan päätöstä on helppo ymmärtää. Slovenian väreissä hän on maajoukkueen itseoikeutettu tähti, eikä hänen tarvitse käydä läpi raastavaa karsintaa edustuspaikoista.

Slovenialaisena hän saa suunnitella harjoitusohjelmansa ja rasituksensa vapaasti ja itsenäisesti, Venäjällä edessä olisivat tiukat yhteiset maajoukkueleirit, joissa valmentajan sana on laki.

Podtshufarova on nuorten maailmanmestari takaa-ajosta vuodelta 2013. Aikuisten sarjassa hänen paras saavutuksensa on MM-pronssi sekaviestissä Hochfilzenistä 2017.

Maailmancupeissa Podtshufarovalla on yksi osakilpailuvoitto (Anterselvan pikakisasta tammikuussa 2016) sekä kaksi kolmossijaa (Hochfilzenin takaa-ajosta joulukuussa 2014 ja Pokljukan yhteislähtökisasta joulukuussa 2015).

Nyt 27-vuotias Podtshufarova todennäköisesti kilpailee ensimmäisen kerran slovenialaisena jo maailmancupin avauksessa Östersundissa marras-joulukuun vaihteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt