Ampumahiihdon norjalainen olympiavoittaja Halvard Hanevold on kuollut 49-vuotiaana

Julkaistu: , Päivitetty:

Ampumahiihto
Norjalaislehti Budstikkan mukaan Halvard Hanevold kuoli tiistaiaamuna.
Ampumahiihdon norjalainen olympiavoittaja Halvard Hanevold on kuollut 49-vuotiaana, kertoi norjalaislehti Budstikka verkkosivuillaan tiistaina. Lehden mukaan Hanevold kuoli asunnossaan Askerissa tiistaiaamuna.

Lehti ei kertonut Hanevoldin kuolinsyytä.

Hanevold voitti olympiakultaa Naganossa vuonna 1998 ampumahiihdon 20 kilometrin matkalla. Lisäksi Hanevold oli voittamassa viestin olympiakultaa vuosina 2002 ja 2010. Vuoden 2006 olympialaisissa hän nappasi henkilökohtaisen hopean ja pronssin. MM-kisoista Hanevold saavutti viisi kultaa, seitsemän hopeaa ja neljä pronssia.

– Hän ei ollut kaikkein lahjakkain ampumahiihtäjä, mutta hän oli kaikkein lahjakkain harjoittelija, joka teki kaiken mahdollisen olympiavoiton eteen (Naganossa 1998), NRK:n ampumahiihtoasiantuntija Ola Lunde kertoi VG:lle.

Viime vuosina Hanevold on toiminut Norjan yleisradioyhtiön NRK:n ampumahiihtolähetysten asiantuntijana.

– Hän oli esiintyjänä ainutlaatuinen, Lunde totesi.

Hanevoldia jäävät suremaan vaimo ja kaksi lasta.

Uutinen Hanevoldin poismenosta järkyttää laajalti Norjaa. Kuolinuutinen oli tiistai-iltana suurimpien tiedotusvälineiden pääaihe ja olympiavoittajaa surraan yli lajirajojen.

Entinen huippujalkapalloilija Jan Aage Fjortoft kuvasi Halvard Hanevoldin edustaneen kauniilla tavalla norjalaista urheilua.

– Lepää rauhassa, Fjortoft tviittasi.