Kaisa Mäkäräinen oikoo HS:lle huhuja maajoukkueen kulissipelistä – joutuuko parisuhde koetukselle? ”Jos ei sitä kestä, sitten ei kestä”

Julkaistu:

Ampumahiihto
Saksalaisen huoltopomon palveluksia ei enää kaivata Suomen ampumahiihtomaajoukkueessa.
Kaisa Mäkäräisen, 36, viime talvi oli vaikea. Tulokset seilasivat laidasta laitaan, ja ongelmia oli milloin missäkin: ampumapenkalla, terveydessä, suksissa...

Suomen ampumahiihdon kiistaton ykköstähti päätti kuitenkin vielä jatkaa uraansa.

Maajoukkueen taustoilla tapahtui liikehdintää kauden jälkeen.

Danielo Müllerin 1+3-vuotiseksi kaavailtu pesti Suomen huoltopäällikkönä jäi lopulta vain yhden kauden mittaiseksi, ja urallaan meritoitunut saksalainen liuhuletti pakkasi voiteensa kauden päätteeksi.

Suomen huollon ympärillä käytiin varsinkin loppukaudesta kiivassävyistä keskustelua.

Suksiinsa toistuvasti pettynyt Mäkäräinen vihjaili sesongin päätteeksi huollon epäonnistuneen ja sanoi, että hänen aviomiestään Jarkko Siltakorpea olisi kaivattu huoltokopilla.

Müller saikin lähteä, ja maajoukkueen ainoan tähtiurheilijan mielipiteillä uskottiin olevan valtava painoarvo Müllerin kohtalosta päätettäessä.


Nyt Mäkäräinen kuitenkin kiistää Helsingin Sanomien haastattelussa käsityksen, jonka mukaan hän olisi ollut savustamassa Mülleria ulos.

– En halua ajatella, että Danielon lähtö olisi ollut minusta kiinni. Meillä on ihan hyvät välit. Taustalla on varmaan paljon asioita, joita en edes tiedä ja jotka ovat liiton ja hänen välisiä. Kaikki olettivat, että Danielo olisi ottanut enemmän vastuuta suksista, mutta tilanne kääntyi toisin päin, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräisen puoliso Siltakorpi on palaamassa ensi kaudeksi jälleen maajoukkueen huoltoporukkaan. Mäkäräinen kertoi kevättalvella norjalaisen NRK:n haastattelussa olleensa parisuhteen kannalta tyytyväinen, että Siltakorpi jättäytyi toissa kauden jälkeen pois vakituisesta huoltoryhmästä.

HS kysyi ampumahiihtäjältä, miten parisuhteen nyt käy.

– No, sen näkee sitten. Varmaan on ihan hyvä, että oli yksi vuosi välissä. Uskon, että hyvin tullaan toimeen. Jos ei sitä kestä, niin sitten ei kestä, Mäkäräinen vastasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt