Ampumahiihdon supertähti Laura Dahlmeier lopettaa urheilu-uransa 25-vuotiaana – tunnetaan Kaisa Mäkäräisen kilpakumppanina

Julkaistu:

ampumahiihto
Laura Dahlmeier päätti lopettaa upean uransa.
Saksalainen ampumahiihtäjä Laura Dahlmeier on päättänyt lopettaa urheilu-uransa vain 25-vuotiaana. Dahlmeier kertoi asiasta saksalaissponsorin Instagram-tilillä.
–On aika sanoa hyvästit. Erittäin vaikean, ylä- ja alamäkiä täynnä olleen kauden jälkeen en enää tunne ammattilaisurheilun vaatimaa sataprosenttista intohimoa. Siksi päätän aktiiviurani, harkittuani asiaa jonkin aikaa, Dahlmeier kertoi Instagramissa.

Dahlmeierilla oli viime syksynä harjoituskauden ajan terveyshuolia. Hän kuitenkin toipui kilpailukuntoon ja voitti Östersundin MM-kisoissa pronssia sekä pikakilpailusta että takaa-ajosta.

Saksalainen voitti 2018 Pyeongchangin olympialaisissa kultaa sekä pikamatkalla että takaa-ajossa. Lisäksi Garmisch-Partenkirchenissä syntynyt urheilija nappasi Pyeongchangissa olympiapronssia normaalimatkalta. Mitalien määrässä saksalaisen jättipotti osui vuoden 2017 MM-kisoihin Hochfilzeniin, kun hän nousi korkeimmalle korokkeelle peräti viisi kertaa.

Keväällä 2017 saksalainen voitti ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun sekä normaalimatkan ja takaa-ajon maailmancupit. Lisäksi hän oli toinen pikamatkan ja takaa-ajon maailmancupissa.

Yksi Dahlmeierin viime vuosien kovimmista kilpakumppaneista on ollut Suomen Kaisa Mäkäräinen, 36, joka on päättänyt jatkaa yhä uraansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt