Kaisa Mäkäräisen jatkosuunnitelmat selvisivät – yhtä asiaa ei ole vielä lyöty lukkoon

Julkaistu:

Ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen kuuluu juuri nimettyyn A-maajoukkueeseen, ja ura jatkuu ainakin yhden kauden. Myös Mari Eder mukana.
Ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen, 36, on useana keväänä pitänyt suuria fanijoukkojaan jännityksessä pohtiessaan ainakin muodollisesti uransa jatkumista.

Tämän kevään osalta jännitys päättyi maanantaina, kun Ampumahiihtoliitto julkisti ensi kauden maajoukkueet. Naisten ryhmässä ovat mukana sekä Mäkäräinen että myös jatkoaan pohtinut Mari Eder.

Mäkäräinen antoi tällä kertaa jo kevään SM-hiihtojen yhteydessä ymmärtää, että uran jatkuminen vielä yhden kauden on ollut todennäköisin vaihtoehto.

Päävalmentaja Jonne Kähkösen johtamasta A-maajoukkueesta puuttuvat maailmancupin ja arvokisojen kävijöistä Tuomas Grönman ja Laura Toivanen. Liiton toiminnanjohtajan Tapio Pukin mukaan kummankaan ura ei ole loppumassa, vaan kaksikko valmistautuu ensi kauteen itsenäisesti.

– Leiritys alkaa Kontiolahdelta toukokuun puolivälissä. Silloin Kaisa on ainakin mukana. Hän ei vielä ole täysin lyönyt lukkoon sitä, missä määrin käyttää liiton tarjoamaa leiritystä ja missä määrin leireilee ja harjoittelee itsenäisesti, Pukki totesi.

Sekä miesten että naisten A-maajoukkueeseen kuuluu neljä urheilijaa. Haastajaryhmiin on valittu yhdeksän ampumahiihtäjää. Jo ennen Kontiolahden-leiriä osa maajoukkueurheilijoista harjoittelee tällä viikolla Vuokatissa, jossa tehdään myös fyysisen suorituskyvyn mittauksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt