Kaisa Mäkäräinen latasi poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä – näin kiemurtelee liiton pomo: ”On vaikea mennä sisältöihin”

Julkaistu:

ampumahiihto
Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki oli vaitonainen Kaisa Mäkäräisen kovasta kritiikistä.
Kaisa Mäkäräisen ampumahiihtokausi päättyi viime sunnuntaina Holmenkollenilla. Mäkäräinen sijoittui kauden päättäneessä yhteislähtökilpailussa 23:nneksi.

Suomalainen voitti kauden aikana kolme osakilpailua ja oli palkintokorokkeella yhteensä seitsemän kertaa. Kun kiväärin tuli oli tauonnut tämän maailmancupkauden osalta ampumapaikalla, niin Mäkäräinen valitsi Ylen haastattelussa verbaalikiväärinsä kohteeksi koko Suomen ampumahiihdon huipputoiminnan.

Mäkäräisen mukaan kausi oli hänelle raskas pettymys. Kritiikkiä haastattelussa sai Suomen joukkueen huolto, jonka päälliköksi tuli täksi kaudeksi saksalainen Danielo Müller. Hän korvasi tehtävässä Jarkko Siltakorven, Mäkäräisen puolison.

Tämän lisäksi valmennus ja liiton johto saivat Mäkäräiseltä kovia moitteita. Erityisesti päätös pitää maajoukkuerinki erittäin laajana harmitti suomalaistähteä. Täksi kaudeksi Suomen naisten maajoukkueen valmennusryhmään nimettiin 14 urheilijaa. Miehissä luku oli 11.

– Näissä karkeloissa ei vain sellainen kaikki pelaa -meininki toimi. Kyllä varmaan tänä vuonna Suomen osalta mentiin paljon pieleen siinä, että maajoukkue oli 12+12. Ei silloin voi riittää resursseja. Jos halutaan oikeasti menestyä, silloin siihen pitää uskaltaa satsata, Mäkäräinen lateli tuohtuneen oloisena.

”En halua kommentoida”

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki kertoi lukeneensa Mäkäräisen haastattelun. Hänen mukaansa liitolla oli perusteltu syy pitää laajaa urheilijarinkiä, kun maajoukkueen päävalmentajaksi tuli uusi mies, Jonne Kähkönen.

– Hallitus linjasi ryhmien koot ja niissä ajateltiin päävalmentajan vaihtumista. Meillä oli halu saada sellaiset ryhmät, joissa päävalmentaja näkee urheilijoita laajemmin. Se oli suunnittelun perusta, Pukki sanoo.

– Harjoituskaudella Kaisa meni pitkälti oman suunnitelmansa mukaan. Tästä sovittiin päävalmentajan kanssa.

Kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun Mäkäräinen antoi julkisuudessa raippaa maajoukkuetoiminnalle. Silti Pukki väistelee Mäkäräisen kritiikkiä.

Likapyykki pestään suljettujen ovien takana, eikä toiminnanjohtaja halua kommentoida Mäkäräisen puheita ennen sisäisiä keskusteluja.

– En halua kommentoida kritiikkiä kun en ole jutellut Kaisan kanssa. On vaikea mennä sen tarkemmin sisältöihin ennen kuin olemme käyneet normaalit kauden päätöksen keskustelut. Kauden jälkeen on juuri oikea aika käydä ne keskustelut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt