Kaisa Mäkäräinen antoi palaa Ylellä – suolasi valmennuksen, huollon ja arvostelijansa: ”Siinä mentiin paljon pieleen”

Julkaistu:

Ampumahiihto
Mäkäräinen jakoi mielipiteitään Ylen haastattelussa kauden viimeisen kilpailun jälkeen.
Kaisa Mäkäräisen maailmancupkausi päättyi sunnuntaina 23. sijaan Oslon Holmenkollenilla käydyssä yhteislähtökilpailussa.

Kauden aikana kolme voittoa ja yhteensä seitsemän palkintokorokesijaa saavuttanut suomalainen sijoittui lopulta maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemänneksi.

Mäkäräinen, 36, kertoi Ylen haastattelussa, että kausi oli hänelle iso pettymys.

Kokenut ampumahiihtotähti ei ole kommenttiensa perusteella lainkaan tyytyväinen Suomen valmennuslinjaan.

Hän kehui Italian ratkaisua, jossa maajoukkue kutistettiin kylmästi neljän urheilijan, kahden miehen ja kahden naisen kokoiseksi, ja resurssit keskitettiin entistä enemmän heille.

Italian Dorothea Wierer voitti lopulta maailmancupin, ja maa juhli Östersundin MM-kisoissa viittä mitalia.

– Näissä karkeloissa ei vain sellainen kaikki pelaa -meininki toimi. Kyllä varmaan tänä vuonna Suomen osalta mentiin paljon pieleen siinä, että maajoukkue oli 12+12. Ei silloin voi riittää resursseja. Jos halutaan oikeasti menestyä, silloin siihen pitää uskaltaa satsata, Mäkäräinen lateli tuohtuneen oloisena.

Täksi kaudeksi Suomen naisten maajoukkueen valmennusryhmään nimettiin 14 urheilijaa. Miehissä luku oli 11.


Mäkäräinen kertoi, että hänen pitää nyt hoitaa kuntoon terveyteen liittyviä asioita, jotka ovat olleet riesana niin harjoitus- kuin kilpailukaudella.

– Pitäisi aina muistaa, että kun tuloslistaa katsotaan ja kovasti arvostellaan, siellä taustalla voi olla monia juttuja, Mäkäräinen heitti piikin arvostelijoidensa suuntaan.

Myös Suomen huoltoporukka sai joukkueen yksinäiseltä tähdeltä osansa Yleisradion välityksellä.

Mäkäräisen mukaan hänen puolisoaan, viime kauden jälkeen vakituisesta huoltoporukasta sivuun jättäytynyttä Jarkko Siltakorpea olisi kaivattu huoltopuolella.

– Parisuhteen puolesta olemme pärjänneet hyvin erillään. Se ei ole se syy. Joku muukin urheilija on varmasti kaivannut häntä sinne huoltoon. Sillä on kuitenkin kova ammattitaito siihen, ja se on näkynyt ainakin minun kohdallani, Mäkäräinen vihjaili.

Suomen suksiongelmat olivat pitkin kautta tapetilla. Täksi kaudeksi maajoukkueen taustaryhmä koki täystuuletuksen. Päävalmentajaksi ruoriin hyppäsi Jonne Kähkönen, huoltopäälliköksi nimettiin saksalainen pitkätukka Danielo Müller.

Huoltokopilla tunnelma ei ole ollut Müllerin alaisuudessa koko aikaa seesteinen.

– Ihan varmasti se on ollut totuttelua ja ihmisten ja toimintatapojen tuntemaan oppimista, Kähkönen ruoti diplomaattisesti IS:lle kauden viimeisen kisan jälkeen.

– Hyvin tiiviisti on kyllä vuosi mennyt. Paljon on asioita, joita täytyy vetää tässä keväällä yhteen ja katsoa, mitä vielä on tekemättä.


Kähkönen kommentoi mahdollisia huolto-ongelmia rauhalliseen tyyliinsä.

– Se on yksi asia, joka pitää nyt analysoida tarkkaan ja katsoa, missä olemme onnistuneet ja missä emme. Se on kuitenkin iso ja tärkeä osa tuloksen tekemistä, ja siihen pitää satsata.

Kähkönen jatkaa maajoukkueen päävalmentajana myös ensi kaudella. Mäkäräinen ei ole kertonut vielä uran jatkostaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt