Kaisa Mäkäräisen kisa Holmenkollenilla meni pahasti pieleen – avautuminen suksista näkyi tv-lähetyksessä

Julkaistu:

Ampumahiihto
Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen ei onnistunut Oslon Holmenkollenilla hiihdetyssä maailmancupin pikakisassa.
Kaisa Mäkäräinen ampui yhden ohilaukauksen sekä makuu- että pystypaikalta ja joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta.

Lähtönumerolla 22 lähtenyt Mäkäräinen, 36, tuli maaliin 12. sijalla, reilut puolitoista minuuttia kärjestä.

Lopputuloksissa Mäkäräinen valahti niinkin alas kuin 32:nneksi.

Kilpailun jälkeen Ylen tv-lähetyksessä näkyi, kuinka Mäkäräinen kävi matkalla pukusuojaan keskustelun italialaistähti Dorothea Wiererin kanssa.

– Huonot sukset, Mäkäräinen sanoi englanniksi.

Ylen haastattelussa Mäkäräinen ei lähtenyt haukkumaan välineitään yhtä suorasanaisesti.

– Parhailla hiihdettiin, mitä pakasta löytyi. En päässyt sinällään vertaamaan muihin. Eivät ne mitenkään erityisen huonoille ainakaan tuntuneet, mutta toki oli nopea, märkä keli.

– Kyllä se vähän hyytyi tai kostui loppua kohden se alusta. Itsestä ainakin tuntui, että se ei ihan samalla tavalla tullut loppuun asti, mutta en osaa sanoa, minkälainen kärjellä on. Onko siellä tullut eroja vai onko pelkällä fysiikalla kaikki? Mäkäräinen pyöritteli.

Kilpailun voitti Slovakian Anastasija Kuzmina, joka aikaisemmin päivällä ilmoitti, että lopettaa pitkän ja menestyksekkään uransa henkilökohtaisten kisojen osalta tähän kauteen. Kolminkertainen olympiavoittaja auttaa jatkossa korkeintaan Slovakian viestijoukkueita.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli 43:s ja pääsee mukaan takaa-ajoon. Yhdellä sakkokierroksella selvinnyt Minkkinen hävisi Mäkäräiselle vain 20 sekuntia, Kuzminalle 1.52,8.

Laura Toivasen ja Venla Lehtosen maailmancupkausi päättyi sen sijaan jo pikakisaan. Toivanen oli 62:s ja karsiutui takaa-ajosta vain yhden sekunnin erolla. Lehtosen loppusijoitus oli 76:s yli kaksi ja puoli minuuttia kärjestä.

Holmenkollenilla kilpaillaan maailmancupin päätösviikonloppu. Lauantaina naisilla on vuorossa takaa-ajo ja sunnuntaina yhteislähtö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt