Naisten ampumahiihtoviesti Suomelta pahasti pieleen: ”Farssihan tämä oli”

Julkaistu:

ampumahiihto
Suomi liputettiin ulos kisasta kolmannella osuudella.
Suomen kisa ampumahiihdon MM-kisojen naisten viestissä tyssäsi jo kolmanteen osuuteen, kun Sanna Markkanen jäi kierroksella kiinni Östersundin MM-ladulla. Tunnelmat kisan jälkeen olivat epäuskoisenkin pettyneet.

– Farssihan tämä oli näköjään, mutta eihän sille mitään voi, Markkanen päivitteli.

Markkasen ohitti Ruotsin ankkuri Hanna Öberg, ja loppusijaksi Suomelle merkittiin surkean ammunnan (2 sakkoa ja 14 varapatruunaa) jälkeen viimeistä edellinen eli 22:s sija. Ruotsillekaan ei loppujen lopuksi ihan parhaiten käynyt, sillä viimeisellä ammuntapaikalla epäonnistunut Öberg sai päästää Marte Olsbu Röiselandin ohitseen ja Norjan viestimestaruuteen. Ukraina otti MM-pronssin niukasti ennen Saksaa.

Suomi oli Suvi Minkkisen avausosuuden jälkeen sijalla 21. Venla Lehtosen osuudella tuli lisää vaikeuksia Lehtosen ammuttua sakkokierroksen ja kuusi varapatruunaa. Minkkisen tavoin ensimmäiset aikuisten MM:nsä läpi käyneelle Lehtoselle kisa oli rankka pettymys.

– Taas oltiin aika kaukana omasta parhaasta. Tuntui väsyneeltä, eikä ammunta lähtenyt, ei niin millään. Koko kisojen ajan ollut väkinäistä tuo ampumatekeminen, ja nyt se sitten pahin mahdollinen tapahtui. Ammuntaan kaatui ihan täysin, tosi pettynyt olen.

– Ei nämä mitkään helpot kisat olleet. Takaa-ajoon pääsy oli toki valonpilkahdus, mutta kokonaisuudessaan olisin toivonut vähän helpompaa. Tässä on pitänyt henkisesti koko ajan kasailla itseään.

Lehtosta lohdutti maalissa Laura Toivanen, jolta jäi siis ankkuriosuus kokonaan kisaamatta.

– Sanoin Venlalle, että kyllä ne tasoittuu ne huiput ja laskut, kokemuksen myötä. Viestissä aina sattuu ja tapahtuu, eikä niihin aina voi vaikuttaa. Ja ylilataus voi aiheuttaa sen, että oletkin sakkokierroksella etkä nollilla.

– MM-kisat ovat kova paikka henkisestikin, pikkaisia virheitä voi tulla. Itse olisin tietysti halunnut päästä mukaan, tämä on ensimmäinen kerta minulle (kun jää osuus väliin).

Markkasella parin päivän reissu

Ohitetulle Markkaselle kisat jäivät ennakoituakin lyhyemmäksi. Hänet hälytettiin Suomesta viestinelikkoon, kun Kaisa Mäkäräinen päätti jättää viestin väliin.

– Kotiin lähden huomisaamuna. Tällainen kahden päivän reissu Ruotsiin, Markkanen sanoi.

Markkanen oli kiitollinen viestipaikasta, mutta muuten suretti. Hän olisi mielestään ansainnut paikan varsinaiseen MM-ryhmään eikä ”vain” varanaiseksi, tai ainakin paremmat mahdollisuudet MM-näyttöihin kauden aikana.

– En saanut yhtään näyttöpaikkaa maailmancupissa. Olen tyytyväinen omaan tekemiseen, mutta pettynyt siihen etten saanut yhtään maailmancupin starttia ja nämä MM-kisatkin jäivät tällaiseksi.

– Pieni kiukkuhan se on puserossa. Se on varmaan se paras motivaattori (ensi kauteen).

Naiset, 4x6 km:

1) Norja (Synnove Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Röiseland) 1.12.00,1 (1 sakkokierrosta+8 varapatruunaa)
2) Ruotsi (Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson, Hanna Öberg) jäljessä 24,3 sekuntia (0+6)
3) Ukraina (Anastasija Merkushina, Vita Semerenko, Julia Dzhima, Valj Semerenko) –35,1 (0+5)
4) Saksa (Vanessa Hinz, Franziska Hildebrand, Denise Herrmann, Laura Dahlmeier) –35,6 (1+14)
5) Venäjä (Jevgenija Pavlova, Svetlana Mironova, Uljana Kaisheva, Jekaterina Jurlova-Percht) –43,6 (0+12)
6) Slovakia (Ivona Fialkova, Terezia Poliakova, Anastasija Kuzmina, Paulina Fialkova) –53,1 (0+9).
–Suomi (Suvi Minkkinen, Venla Lehtonen, Sanna Markkanen, Laura Toivanen) ohitettiin kolmen osuuden jälkeen kierroksella ja joukkue keskeytti sijalta 22.

Maailmancupin viesticupin loppujärjestys 5/5 kilpailun jälkeen:

1) Norja 249 pistettä
2) Saksa 241
3) Ranska 230
...21) Suomi 88.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt