Ampumahiihdon legenda piikitteli: ”Maastohiihto on B-luokan urheilua”

Julkaistu:

MM-Östersund
Ruotsin ampumahiihtoihmeen pääarkkitehti Wolfgang Pichler piikitteli maastohiihtoa.
Ruotsin ampumahiihtäjät ylsivät sensaatioon vuosi sitten Pyeongchangin olympialaisissa.

Megayllättäjä Hanna Öberg voitti normaalimatkan olympiakultaa ja naisten viestijoukkue olympiahopeaa. Miesten viestistä tuli kultaa ja Sebastian Samuelssonille hopeaa takaa-ajokisassa. Öberg jatkoi mitaliputkea nyt Östersundissa käynnissä olevissa MM-kotikisoissa voittaessaan normaalimatkan maailmanmestaruuden.

Ruotsin nousun pääarkkitehti on ampumahiihdon päävalmentajana vuodesta 2015 toiminut Wolfgang Pichler.

Östersundissa kisataan torstaina parisekaviestissä, jossa on mukana joukkueita liki 30 maasta. Pichlerin mukaan osallistujamaiden määrä on ennätysmäinen talviurheilussa.

Ja sen sanottuaan Pichler piikitteli ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelussa maastohiihtoa.

– Mukana on kymmenen maata, jotka voivat yltää mitaleille. Mutta siihen tarvitaan myös onnea. Starttilistassa on mukana 29 maata, ja se on maailmanennätys talviurheilussa.

Eli ampumahiihto ei ole kuin maastohiihto?

– Maastohiihto on B-luokan urheilua. Tiedämme sen jo entuudestaan, Pichler vastasi Aftonbladetin mukaan hymy kasvoillaan.

Otti taas olutta

Pichler sai Ruotsin olympiakomitealta kritiikkiä viime vuonna, kun hän kertoi juhlivansa menestystä juomalla olutta. Ja kun Öberg voitti tämän viikon tiistaina MM-kultaa Östersundissa, saksalaisvalmentaja juhli jälleen tuttuun tyyliinsä.

Oluen juonnista kertoessaan Pichler piikitteli taas maastohiihtoa.

– Täällä me juomme olutta, se on erona maastohiihtoon. En edes tiedä tarkalleen, miten he toimivat, mutta me juo kahvia vaan otamme oluet tänä iltana, Pichler sanoi.

Pichlerin valmentamat urheilijat ovat keränneet kymmeniä arvokisamitaleja. Aiemmalla pestillään Ruotsissa hän valmensi muiden muassa Magdalena Forsbergiä, Anna Carin Olofssonia, Björn Ferryä ja Helena Ekholmia. Heistä pelkästään Forsberg saavutti 2 olympia- ja toistakymmentä MM-mitalia.

Vuosina 2011–2014 Pichler valmensi Venäjän naisten maajoukkuetta ennen kuin palasi sinikeltaisten päävalmentajaksi. Nyt Östersundissa Pichler, 64, luotsaa viimeiset arvokisansa ennen eläköitymistään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt