Tähän päätökseen kaatui mitalitoive – Kaisa Mäkäräinen kertoi kohtalokkaasta ratkaisustaan - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Tähän päätökseen kaatui mitalitoive – Kaisa Mäkäräinen kertoi kohtalokkaasta ratkaisustaan

Kaisa Mäkäräinen jäi tiistain kisassa kauas kärjestä.

Julkaistu: 12.3.2019 18:52

Kaisa Mäkäräisen pettymysten sarja MM-kisoissa sai jatkoa.

45. sija... Se oli jotakin muuta kuin Kaisa Mäkäräinen MM-kisojen normaalimatkalta odotti. Kisa jatkoi Mäkäräisen hurjia pettymyksiä MM-kisoissa.

– Ei tällä hetkellä oikein liiku päässä mitään. Näitä on nähty, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräisen kisa meni pieleen heti toisella ampumapaikalla. Pystyammunta tuotti kolme sakkominuuttia, ja jokainen – Mäkäräinen mukaan lukien – tiesi siinä vaiheessa, että kisa on hänen osaltaan ohi.

– Yhteen ampumapaikkaa se kosahti. Muutoin kisa oli tasapainoinen, mutta kun tässä on näitä osa-alueita... Sen yhden paikan jälkeen kisa oli ohi kärkisijojen osalta, Mäkäräinen myönsi.

– Virekään ei ollut niin hyvä kuin takaa-ajossa. Tietysti siihen vaikutta sekin, että kun henkisesti paras vire häviää, niin hiihtokaan ei silloin ole samanlaista.

Kaisa Mäkäräisen kisa kaatui pystyammuntaan.

Mäkäräinen myönsi ehkä valinneensa väärän ampumapaikan kisan romuttaneeseen pystyammuntaan. Mäkäräinen meni pystypaikkojen keskelle eikä laitaan, jossa lehdistökeskusrakennus hivenen suojaa tuulelta.

– Kohdistus oli paikassa 19, eivätkä viirit silloin lepattaneet ihmeellisesti. Kun tulin ekaan pystyyn, viirit eivät pyörineet sen ihmeemmin, joten menin suunnittelemaani paikkaan 22. Jos sitä aikoo vaihtaa, päätös pitää tehdä hyvissä ajoissa etukäteen.

– Toinen pystyammunta oli paljon helpompi, kun menin paikkaan 28. Silloin olin päättänyt sen jo aiemmin, Mäkäräinen kuvasi.

Mäkäräinen on pitkällä ja loistokkaalla urallaan profiloitunut ennen kaikkea erinomaiseksi kilpailijaksi maailmancupissa, mutta arvokisoissa on aina vaikeampaa.

Mäkäräinen ei suoralta kädeltä allekirjoittanut näkemystä.

– Samanlaisia kisoja nämä ovat, eivät yhtään kummallisempia kuin maailmancupit. Itse en ole ainakin ajatellut niin, Mäkäräinen sanoi.

– Minkään suorituksen aikana en ole ajatellut, että nyt olen MM-kisoissa. Ei kisan aikana mieti, minkä sortin kisoissa on. Fokus on vain siinä, että taulut kaatuvat ja että ne pitää kaataa, Mäkäräinen kuvaili.

Ammunta on ollut Kaisa Mäkäräisen akilleenkantapää Östersundin MM-kisoissa.

Mäkäräisen ampumasuoritukset Östersundissa ovat olleet valtava pettymys. Kokonaisosumaprosentti kisoissa on vain 72.

Mäkäräiseltä kysyttiinkin, onko hän harjoitellut ampumista MM-kisojen aikana ja mitä mieltä hän on omista penkkasuorituksistaan.

– Ei ole ollut paljon aikaa harjoitella, kun kisatahti on ollut niin tiivis. Ampuminen on minulle edelleen hankalaa, kun on tuulista. Yksi ohilaukaus tulee niin helposti, vaikka tuntuisi kuinka hyvältä. Tietysti silloin, jos tulee kolme pummia, niin se tuntuukin vaikealta.

Mäkäräisellä on MM-urakkaa jäljellä vielä ainakin viesti ja sunnuntain yhteislähtökisa. Torstaina kilpaillaan MM-kisojen uutuutena pariviesti omana kilpailupäivänään.

– En osaa sanoa torstain pariviestistä vielä mitään. Valmennus päättää, ketkä siinä hiihtävät. Miehillä on keskiviikkona kova 20 kilometrin kisa, tosin se on kaikkien muidenkin maiden miehillä, Mäkäräinen sanoi.

MM-normaalimatka, N 15 km

1. Hanna Öberg, Ruotsi 43.10,4 (0)2. Lisa Vittozzi, Italia +23,6 (0)3. Justine Braisaz, Ranska +32,5 (1)4. Laura Dahlmeier, Saksa +39,5 (1)5. Paulina Fialkova, Slovakia +45,5 (1)6. Mona Brorsson, Ruotsi +49,9 (1)7. Lisa Hauser, Itävalta +53,7 (0)8. Dorothea Wierer, Italia +1.06,7 (2)9. Selina Gasparin, Sveitsi +1.59,5 (1)10. Anastasia Merkushina, Ukraina +2.04,6 (1)...45. Kaisa Mäkäräinen +5.06,1 (5)56. Suvi Minkkinen +6.02,1 (2)74. Venla Lehtonen +8.04,7 (6)78. Laura Toivanen +8.44,3 (5)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?