Ruotsalaiselta olympiavoittajalta kovia väitteitä: Jotkut douppaavat ampumahiihdon MM-kisoissakin

Julkaistu:

Ampumahiihto
Sebastian Samuelsson sanoo olevansa yllättynyt, jos kukaan ei kärähdä Östersundin MM-kisoissa.
Miesten viestin olympiavoittaja Pyeongchangista, ruotsalainen Sebastian Samuelsson on ottanut ampumahiihdon "kriittisen äänitorven" tittelin.

Ruotsalainen Samuelsson on ottanut voimakkaasti kantaa dopingiin. Lisäksi Samuelsson vaati alkuvuodesta pontevasti, että Maailman antidopingtoimisto Wada ei palauttaisi Venäjän antidopingtoimistolle Rusadalle toimintaoikeuksia. Tämä olisi tarkoittanut Venäjän sulkemista kansainvälisestä urheilusta.

Doping on ujuttanut pitkät lonkeronsa myös ampumahiihtoon. Venäläiset Sergei Loginov ja Irina Staryh vapautuivat hiljattain eposta saamistaan kahden vuoden kilpailukielloista, Itävallan poliisi teki näyttävän ratsian Venäjän joukkueen majoitustiloihin Hochfilzenin maailmancupin yhteydessä ja kahdeksan kazakstanilaista urheilijaa on edelleen Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBUn langettamassa väliaikaisessa kilpailukiellossa epäiltynä antidopingsääntöjen rikkomisesta.

Eikä se valitettavasti jää Samuelssonin mukaan siihen.

– Näissäkin kisoissa jotkut douppaavat. Olisi iso yllätys, jos kukaan ampumahiihdossa ei huijaa. Niin se vaan menee, Samuelsson sanoi IS:lle lauantaina miesten pikakisan jälkeen.

Hiihdon MM-kisojen aikaan pidätetyn saksalaislääkärin Mark Schmidtin veridopingrinkiin kuului oletettavasti myös ampumahiihtäjiä.

Seefeldin kisoissa saatiin yhteensä viisi hiihtäjää kiinni veridopingista.

– Olin hirveän vihainen ja pettynyt siitä, mitä tapahtui Seefeldissä. Samalla olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että huijareita saatiin kiinni, Samuelsson sanoi.

Itävallassa maasto- ja ampumahiihto kuuluvat saman lajiliiton alaisuuteen. Lajeilla oli sama urheilujohtaja Markus Gandler. Hän sai kuitenkin heti Seefeldin MM-kisojen jälkeen potkut, kun kaksi kärähtäneistä, Dominik Baldauf ja Max Hauke, olivat itävaltalaisia.

Samuelsson suhtautuu kuitenkin rauhallisesti siihen, että lajit ovat toimineet saman kattojärjestön alla.

– Luotan itävaltalaisiin ampumahiihtäjiin. Uskon ja toivon, että he ovat puhtaita, Samuelsson mietti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt