Suomen ampumahiihtäjiltä värikkäitä kommentteja MM-kultaa vieneestä jymy-yllättäjästä: "Kahdessa viikossa voi tehdä ihmeitä"

Julkaistu:

ampumahiihto
Ukrainan Dmitro Pidrutshnyi vei yllättäen miesten takaa-ajon MM-kullan.
Ukrainan Dmitro Pidrutshnyi ohitti viimeisellä ampumapaikalla Norjan Johannes Thingnes Bön, joka suli ylivoimaisessa johdossa ja tempaisi kolme sakkokierrosta.

Suomen triosta Tero Seppälä kohenteli mukavasti asemiaan 28:nneksi, Tuomas Grönman oli 40:s ja ampumisensa kanssa takellellut Olli Hiidensalo putosi 47:nneksi.

Suomen miehiä yllätti erityisesti Pidrutshnyin rakettimainen nousu maailmanmestariksi. Ennen Östersundia Pidrutshnyin paras arvokisasijoitus oli ollut Hochfilzenin MM-kisojen 14. sija takaa-ajossa 2017. Hänen kauden paras tulos ennen Österdundia oli ollut Nove Meston pikakisan kuudes tila.

Vielä kaksi viikkoa sitten avoimissa EM-kisoissa Pidrutshnyi oli miesten pikakisassa Hiidensalon takana 18:s. Silloin hän voitti Hiidensaloa hiihtoajassa vain 5,6 sekuntia, lauantain pikakisassa peräti minuutin ja viisi sekuntia ja sunnuntain takaa-ajossakin yli 43 sekuntia

– Kahdessa viikossa voi näköjään tehdä ihmeitä, Grönman murjaisi.

– Hyvin on kaveri saanut valmistauduttua kisoihin, kun on pystynyt nostamaan valmistavissa harjoituksissa huippuvauhtia, Hiidensalo sanoi.

– Aika kova suoritus häneltä. Kyllä näillä välineillä kovaa pääsee, Seppälä viittasi samaa suksimerkkiä käyttävään Pidrutshnyihin.

Omasta kisastaan tyytyväisin oli Seppälä.

– Olen tyytyväinen. Tämä oli talven parasta menoa. On kiva kisata, kun kulkee, ja hyvin pysyin kovien miesten peesissä, Seppälä iloitsi.

Grönman varmisti viimeiseen maailmancupin pisteeseen oikeuttavan 40. sijan rajulla loppukirivoitolla Valko-Venäjän Vladimir Tshepelinistä.

– Se piste lämmittää mieltä. Ampumisessa olisi pitänyt ottaa kaikki laikat alas. Tässä ollaan nyt aika limitillä, minulle on aina ollut vaikea toinen peräkkäinen kisapäivä, Grönman mietti.

Hiidensalon kisa meni pilalle toisella makuupaikalla tulleisiin neljään ohilaukaukseen. Hiidensalo syyllistyi samaan virheeseen kuin Kaisa Mäkäräinen naisten kisassa eli siihen, ettei hän siirtänyt tähtäimiä muuttuneessa tuulessa.

– Eihän se kiva ole, kun putoaa sijoituksissa niin paljon alaspäin. Varsinkin toisen makuupaikan jälkeisten sakkokierrosten aikana monta ukkoa lappoi ohi, Hiidensalo sanoi.