Suomen ampumahiihtomiehiltä jymy-yllätys: "Varmaan ensimmäinen kerta 15 vuoteen"

Julkaistu:

ampumahiihto
Kaikki Suomen miehet venyivät MM-kisojen pikakisassa maailmancupin pisteille.
Suomen miehet yllättivät miesten MM-pikakisassa positiivisesti.

Koko Suomen trio Olli Hiidensalo–Tero Seppälä–Tuomas Grönman sijoittui kisassa 40 parhaan joukkoon eli maailmancupin pisteille. Hiidensalon loppusijoitus oli 25:s, Seppälän 35:s ja Grönmanin 37:s.

– Sellaista ei ole tapahtunut ainakaan minun maajoukkueaikanani. Ehkä sellainen on tapahtunut josku 15 vuotta sitten, kun Paavo Puurunen ja kumppanit kisasivat, maailmancupissa joulukuusta 2014 saakka kilpaillut Grönman sanoi.

Kukaan suomalaisista ei ollut edes täysin tyytyväinen suoritukseensa. Grönman ja Hiidensalo harmittelivat hiihdon vaikeutta, Seppälä puolestaan makuupaikan kahta sakkokierrosta.

– Ammunta oli loistavaa, hiihto takkuista, uran parhaan arvokisasijoituksensa saavuttanut Grönman analysoi.

Ilman sakkoja Seppälä oli noussut tuloslistalla kohisemalla jopa 15 parhaan joukkoon.

– Harmi, että ne kaksi sakkoa tulivat. Ne tulivat aika isojen virheiden seurauksena. Onnistuin kuitenkin käsittelemään ne ja paikkaamaan pystyammunnassa, Seppälä sanoi.

– Ammuntani epävarmuus on juuri tuollainen, että niitä virheitä välillä tulee. No, niiden sijojen 10–15 aika vielä tulee, Seppälä tuumasi.

Hiidensalo kuvasi kisaansa rajuksi taisteluksi.

– Siihen pitää olla tyytyväinen, että pystyin ampumaan 0+0 arvokisoissa. Vaikka ampumanopeuteni oli aika verkkainen. Vieressä ollut Erik Lesser nakutti taulut alas niin pirun nopeasti, Hiidensalo naurahti.

– Muutoin oli paljon raskaampi kisa kuin torstain sekaviestissä. Hiihto ei ollut parasta mahdollista. Olen niitä, jotka menevät niin sanotusti fysiikka edellä. Saman sijan olisi voinut saada, jos olisi ampunut yhden sakon mutta hiihtänyt kovempaa, Hiidensalo mietti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt