Sääennuste sai Kaisa Mäkäräisen mietteliääksi – viheliäs puhuri voi sotkea huipputärkeää kisaa MM-Östersundissa

Julkaistu:

MM-Östersund
Kaisa Mäkäräisen mukaan huippusuoritus vaatii vielä vähän parantamista torstain kilpailusta.
Kaisa Mäkäräinen valmistautui torstaina Östersundissa käydyssä sekaviestissä henkilökohtaisiin kilpailuihin. Suomi sijoittui kymmenenneksi.

Kaisa Mäkäräisen ensimmäinen kilpailuhiihto kolmeen viikkoon toi seuraavan saldon: sekaviestin kakkososuudella Mäkäräinen nosti Suomen 21. sijalta 13:nneksi ja ajoi kisan kärkeä vajaat 18 sekuntia kiinni.

Mäkäräinen joutui kakkososuudelle yli kahden minuutin päässä kärjestä, kun Venla Lehtonen katkesi avauksessa täysin. Lehtonen oli toisen ampumapaikan jälkeen 1.06 kärkeä perässä, mutta viimeisellä kahden kilometrin hiihtomatkalla eroa tuli lisää hurjat 56 sekuntia!

– Ihan hyvältä tuntui. Oli tärkeää saada ehjä kisasuoritus pikakisaa varten, Mäkäräinen sanoi osuutensa jälkeen.

– Huippusuoritus vaatii vielä vähän parantamista, mutta ei tässä tarvitse mitään paniikkinappulaa painaa, Mäkäräinen hymyili.

Mäkäräistä jäi mietityttämään vain sääennuste: perjantaiksi Östersundiin on luvattu tuulta, puhurin voimakkuudeksi jopa viisi metriä sekunnissa. Toteutuessaan sillä voi olla iso vaikutus naisten pikakisan tulosluetteloon.

Mitä korkeammalle Mäkäräinen yltää perjantain pikakilpailussa (7,5 km) sitä paremmista lähtökohdista hän pääsee tavoittelemaan MM-mitalia takaa-ajokilpailussa.

Näistä jälkimmäinen (10 km) käydään sunnuntaina. Siinä lähdetään ladulle perjantain pikakilpailun tulosten perusteella.

Yleinen arvio oli, että Lehtonen olisi kaatunut metsässä.

– En kaatunut. En vain jaksanut hiihtää. Hiihto tuntui kauden huonoimmalta. Se harmittaa, että ammunnan puolesta olisi ollut mahdollisuus tuoda viesti Kaisalle hyvissä asemissa.

– Olen vähän huolestunut, kun perjantaina pitäisi venyä pikakisassa parhaimmilleen, Lehtonen jatkoi.

Tero Seppälä nosti Suomea edelleen viisi sijaa kahdeksanneksi. Hän oli tyytyväinen osuuteensa ja sanoi, että vaikean alkukauden jälkeen helmikuun lopun EM-kisoista lähtien on ollut ihan eri meno päällä.

Ankkuri Olli Hiidensalo joutui antamaan pari sijaa periksi, kun Ranska ja Puola puristivat ohi.

– Olisin voinut ensimmäisellä hiihtolenkillä rykäistä kovempaakin mutta päätin jäädä USA:n peesiin.

Suomi on ollut sekaviestissä parhaimmillaan maailmancupissa kuudes.

– Kymmenes sija ei tyydytä. Olisi ollut mahdollisuuksia parempaan. Avausosuudella ero kasvoi vähän isoksi. Onhan se fakta, että kun Mari Eder jäi pois, niin joukkueen taso vähän kapeni, Hiidensalo sanoi.

Myös Hiidensalo on saamassa hiljalleen juonesta kiinni tuskaisen alkukauden jälkeen.

– Alkukausi oli vaikea. Siinä tehtiin harjoituksellisia virheitä. Onneksi ei tullut Pohjois-Amerikan osakilpailuihin lähdettyä, Hiidensalo päätti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt