Kaisa Mäkäräisen viha-rakkaussuhde kääntyi pikakilpailussa rakkauden puolelle: ”Tuntui ihan sikapahalle”

Julkaistu:

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen pinnisti toiseksi Yhdysvalloissa piinaavan matkustelun jälkeen.
Kaisa Mäkäräinen sijoittui toiseksi Yhdysvaltain Soldier Hollow'ssa käydyssä maailmancupin pikakilpailussa torstaina.

Voitto karkasi Mäkäräiseltä yhteen ohilaukaukseen pystypaikalla, mutta hyppy kakkossijan palkintokorokkeelle sujui leveästi hymyillen.

Tyytyväisyyteen oli aihetta, kun ottaa huomioon paitsi Mäkäräisen epätasaiset esitykset cupissa viime aikoina, myös piinaavan matkustelun. Mäkäräinen ja muut suomalaisurheilijat tekivät matkaa edelliseltä kisapaikalta Kanadan Canmoresta Utahin Soldier Hollow'hin 42 tuntia.

– On tässä ollut ihan riittämiin sattumuksia ja ylimääräistä häslinkiä. Sää ei ole meidän käsissä, ja monenlaisia ongelmia se toi eri puolilla. Canmoressa oli helkkarin kylmä, ja sitten oli lumimyrsky Seattlessa. Oli aikamoista extreme-matkailua, Toronton ja Atlantan kautta lopulta Utahiin asti päässyt Mäkäräinen kertoi puhelimitse.

– Siinä meni kaksi yötä, ja molemmissa piti aikataulujen mukaan päästä aikaisiin lentoihin. Taisin nukkua koko aikana kahdeksan tuntia, ja senkin lyhyissä pätkissä. Aika kujalla olin, kun tänne tultiin, Mäkäräinen raportoi.

Torstain kisassa Mäkäräiselle tuli nopein hiihtoaika, ja lopulta vain 11,5 sekunnin tappio puhtaasti ampuneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille.

– Olin tosi puhki maalissa. Tuntui ihan sikapahalle, muttei niin pahalle kuin tuo matkustaminen, Mäkäräinen kuvaili.

– Mutta kyllä tämä kakkossija tosi hyvältä tuntuu.

Ampumahiihto on vuosien mittaan näyttänyt monet puolensa Mäkäräiselle.

– Meillä on tämä viha-rakkaussuhde. Pitää uskaltaa sanoa vastaan, ja takaisinkin tulee sanomista. Mutta ei se horjuta suhdetta, niin kuin ei ihmisystävienkään kanssa, Mäkäräinen tuumi torstaina ystävänpäivänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt