Ampumahiihdon maailmancupin järjestäjillä kävi nolo moka Kanadassa – DDR:n lippu nostettiin salkoon - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Ampumahiihdon maailmancupin järjestäjillä kävi nolo moka Kanadassa – DDR:n lippu nostettiin salkoon

Canmoren maailmancupin kisan järjestäjiltä on jäänyt ilmeisesti huomaamatta Saksojen yhdistyminen.

7.2.2019 22:08

Ampumahiihdon maailmancupia kisataan tällä viikolla Kanadan Canmoressa. Kanadan kovat olosuhteet ovat kiusanneet urheilijoita, sillä pakkanen on laskenut 30 asteen tienoille.

Kaikki ei ole muutenkaan mennyt Canmoressa ihan putkeen. Canmoren hiihtoalueella on vedetty salkoon iso kasa lippuja ja joukossa on myös DDR:n lippu.

Ampumahiihdon maailmancupin tiedottaja Viktoria Franke kertoi Bildille, että liput ovat vuoden 1988 Calgaryn olympialaisisten perintöä. Tuolloin olympialaisten ampumahiihtokisat järjestettiin Canmoressa.

Calgaryn olympialaisissa ampumahiihdossa kisattiin vain kolmessa lajissa, miesten 10 ja 20 kilometrin kisat sekä 4 x 7,5 kilometrin viesti. Paras suomalainen oli Tapio Piipponen, joka oli 10 kilometrin kisassa seitsemäs ja 20 kilometrin kisassa kahdeksas. Molemmat henkilökohtaiset matkat voitti DDR:n Frank-Peter Roetsch. Viestin voitti Neuvostoliitto.

Naisten ampumahiihto tuli olympialajiksi vasta neljä vuotta myöhemmin Albertvillen olympialaisissa 1992.

Saksan liittotasavalta eli Länsi-Saksa ja Saksan demokraattinen tasavalta eli DDR eli Itä-Saksa yhdistyivät 3. lokakuuta 1990.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?