Ampumahiihto

Iloisia uutisia – syy Kaisa Mäkäräisen sakkaavaan ampumiseen on löytynyt

Julkaistu:

ampumahiihto
Päävalmentaja Jonne Kähkönen on luottavainen, että Kaisa Mäkäräinen voi palata kärkitaistoon piankin.
Ruhpoldingin yhteislähtökisa ei tuonut mitään uutta Kaisa Mäkäräisen sysimustaan jaksoon: heikko ammunta (6 sakkokierrosta) pudotti Mäkäräisen 30 kisaajan joukossa sijalle 27.

Mäkäräisellä on jo seitsemän peräkkäistä sijoitusta 20:n huonomman puolella – asia, jota ei ole nähty sitten Mäkäräisen ensimmäisen maailmancupkauden 2005–06.

Mäkäräinen on kuitenkin ollut jatkuvasti nopeimpien hiihtäjien joukossa, eli syy sijoitusten dramaattiseen tippumiseen on ampumasuorituksissa.

Alkukauden menestyskilpailujen jälkeen Mäkäräisen osumaprosentti on pudonnut makuupaikoilla 87,50:stä 72,72:een ja pystypaikoilla 92,50:stä peräti 65,45:een.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmena viime kisaviikonloppuna Mäkäräisen kokonaisosumaprosentti on todella vaatimaton 69,09 – lukema, jolla ei voi huippusijoituksista haaveilla.

Nyt on ampumahiihtäjien päävalmentajan Jonne Kähkösen mukaan tulossa iloisia uutisia. Ratkaiseva askel parempaan on otettu: syy Mäkäräisen pahasti notkahtaneisiin ampumatuloksiin on löytynyt.

– Kyse ei ole ollut henkimaailman jutuista. Jo kohdistuksen aikana sain Kaisalta pari oleellista palautetta, ja havaintomme vain vahvistuivat kisan aikana. Olemme vielä niin alkutekijöissä, etten avaa tätä tämän enempää, mutta nyt selvä syy on löytynyt, Kähkönen sanoi puhelimitse arvoituksellisesti Saksasta.


Onko kyse ollut asentovirheestä?

– On helppo osoittaa vain yhtä osa-aluetta. Kyseessä on isompi kokonaisuus, mutta kyllä ampuma-asennon ympärilläkin tehdään töitä, Kähkönen sanoi.

Miten on mahdollista, että ampuminen on muuttunut huippuluokasta välttäväksi, jos Mäkäräinen on kisoissa tehnyt kaiken kuten ennenkin?

– Muutokset voivat tapahtua nopeasti suuntaan tai toiseen. Saattaa olla, että Kaisan ongelmat ovat hiipineet pikkuhiljaa ja ovat nyt olleet pitkäkestoisia ja muuttuneet pahemmiksi. Nyt selvyys on olemassa, ja käymme tekemään töitä niiden poistamiseksi.

Kähkösen mukaan ennen Anterselvan kisoja pyhitetään yksi päivä pelkästään ampumaharjoittelulle, jolloin Mäkäräistä vaivaavan ongelman poistamiseen käydään kaikella tarmolla.

Kähkösen mukaan on mahdollista, että Mäkäräinen palaa omalle huipputasolleen jo Anterselvassa.

– Lähden siitä, että kun suoritus on hyvä, niin tulos tulee kyllä perässä.

Kähkönen sanoo, että Mäkäräinen on ollut kovasti pettynyt kolmen viime kisaviikonlopun suorituksiinsa.

– Huippu-urheilija on aina pettynyt, jos tulokset eivät ole sellaiset kuin on tavoiteltu. Kaisa on kuitenkin kypsynyt valtavasti siinä, että hän pystyy ottamaan askeleen taaksepäin ja analysoimaan sitä, mikä on mennyt vikaan, Kähkönen sanoi.

Anterselvassa on ensi viikonloppuna kolme henkilökohtaista kilpailua: pikamatka, takaa-ajo ja yhteislähtökilpailu.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt