Yli 300 ohilaukausta! Suomen joukkue liputettiin ulos käsittämättömästä ampumahiihtoviestistä – Mäkäräinen ei päässyt edes ladulle

Julkaistu: , Päivitetty:

Ampumahiihto
Suomen naisten joukkue ajettiin kierroksella kiinni hurjissa oloissa käydyssä Oberhofin ampumahiihtoviestissä.
Keski-Saksan Oberhofissa käydystä naisten ampumahiihtoviestistä ei tapahtumia puuttunut.

Sankassa vetisessä lumipyryssä ja voimakkaassa tuulessa käydyssä kilpailussa nähtiin karmea määrä ohilaukauksia ja kaatumisia.

Pelkästään ensimmäisen osuuden 21 urheilijaa ampuivat yhteensä 94 laukausta ohi taulusta. Lisäksi Itävallan Lisa Hauser kaatui kahdesti jo ennen ensimmäistä ampumapaikkaa eikä pystynyt ampumaan yhtäkään laukausta aseella, jonka tähtäimet olivat täynnä lunta.

Suomen kisa lähti väärille raiteille heti avausosuudella, kun Venla Lehtonen ei saanut edes varapatruunoilla tauluja kumoon ja joutui kiertämään sakkoringin kahdesti.

Toiselle osuudelle sijalta 19. matkaan päässyt Laura Toivanen selvitti ampumapaikat ilman sakkokierroksia yhteensä vain kolmella varapatruunalla.

Toisen osuuden läpi päässeet 20 urheilijaa ampuivat kahden ampumapaikan aikana yhteenä 78 ohilaukausta. Viestin puolivälissä pelti oli siis paukkunut ampumapenkalla jo käsittämättömät 172 kertaa!

Suomi liputettiin lopulta ulos kisasta Suvi Minkkisen kolmannella osuudella, kun kärki tavoitti hänet kierroksella.

Minkkinen sohi makuupaikalta kahdeksalla laukauksellaan viisi ohilaukausta eli kaksi sakkokierrosta.

Suomi liputettiin ulos kilpailusta kuudennella ampumapaikalla. Viimeisessä väliajassa Minkkinen oli kuusi ja puoli minuuttia kärjessä ollutta Saksaa jäljessä sijalla 20.

Suomen ankkuri Kaisa Mäkäräinen ei siis päässyt lainkaan ladulle viestissä.

Lopulta kisassa nähtiin 319 ohilaukausta. Osumaprosentti oli harvinaisen surkea 69,09 eli lähes joka kolmas laukaus painui kisassa ohi.

Suomen joukkueen osumaprosentti viestissä oli katastrofaalinen 55,56. Makuupaikoilla Suomen 22 laukauksesta osui käsittämättömästi vain tasan puolet.

Kuusi kisaan startanneista 22 maasta liputettiin ulos kesken kilpailun.

Erikoisen kisan ”ennätyksen” täräytti Italian kakkososuuden Nicole Gontier, joka ampui pystypaikalta ensin viisi kutia lippaasta ohi ja sen jälkeen vielä kaikki kolme varapatruunaakin. Gontier yhden ampumapaikan saldo oli siis vähemmän mairitteleva: kahdeksan ohilaukausta ja viisi sakkokierrosta.

Italian viesti ei muutenkaan mennyt aivan putkeen, sillä kolmososuuden Alexia Runggaldier unohti kiinnittää ajanottolaitteen nilkkaansa ja joutui palamaan takaisin vaihtoalueelle saadakseen sen kiinni.

Italia saapui lopulta maaliin 15:ntenä, reilut kuusi minuuttia kärjestä jääneenä.

Kisan voitti lopulta Venäjän joukkue, joka selvitti kisan vain kahdeksalla varapatruunalla ilman sakkokierroksia. Toinen oli Saksa (2+10) ja kolmas Tshekki (1+6).


Pelkästään tv-kuvissa nähtiin lähemmäs kymmenen kaatumista. Todennäköisesti niitä oli vielä paljon enemmän.

– Alamäet on tosi huonossa kunnossa, Laura Toivanen raportoi Ylen haastattelussa osuutensa jälkeen.

– Välillä oli pehmeää, välillä jäätä, eikä laseista nähnyt läpi!

Miesten kisan voiton vei myös Venäjä. Suomi oli 16:s. Suomen joukkueessa urheilivat Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuukka Invenius.

Tulokset:

Naiset, 4 x 6 km viesti:

1) Venäjä 1.18,46,3 (0+8)
2) Saksa –33,5 (2+10)
3) Tshekki –36,7 (1+6)
4) Norja –50,6 (0+9)
5) Ranska –1.08,4 (3+15)
6) Slovakia –2.45,0 (3+11)...

Ohitettiin kierroksella:
Viro (4+17)
Etelä-Korea (1+6)
Slovenia (5+14)
Suomi (5+15)
Japani (6+11)

Itävalta (keskeytti 1. ampumapaikalla)

Miehet, 4 x 7,5 km viesti: 1) Venäjä 1.20.54,3 (6), 2) Ranska –1.01,1 (9), 3) Itävalta –2.18,6 (8), 4) Tshekki –2.36,0 (11), 5) Ruotsi –2.42,7 (8), 6) Italia –2.43,1 (14),...16) Suomi (Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Tuukka Invenius) –8.40,7 (18).

Täydennetty miehet kello 18.12.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt