Kaisa Mäkäräiseltä mielenkiintoinen päätös huippukisaan – tekee eri tavalla kuin päävastustajat!

Julkaistu:

ampumahiihto
Ampumahiihdon maailmancup jatkuu naisten pikakisalla Saksan Oberhofissa torstaina iltapäivällä.
Ampumahiihdon maailmancup jatkuu reilun kahden viikon joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa. Ensimmäinen kilpailu on naisten 7,5 kilometrin mittainen pikakisa, joka alkaa torstaina kello 15.30 Suomen aikaa.

Keskiviikkona julkistettiin kilpailijoiden lähtönumerot, ja huomio kiinnittyi Kaisa Mäkäräisen mielenkiintoiseen valintaan.

Mäkäräinen oli arvonnassa vasta kolmosryhmässä ja sai numeron 79.

Lähes kaikki muut kärkinaiset olivat ykkös- tai kakkosryhmässä: maailmancupia johtavan Italian Dorothea Wiererin numero on 32, kakkosena olevan Slovakian Paulina Fialkovan 29 ja kolmantena olevan Italian Lisa Vittozzin 25.

Lisäksi maailmancupin kärkikahdeksikosta Puolan Monika Hojnisz starttaa numerolla 42, Norjan Marte Olsbu Röiseland numerolla 24, Slovakian Anastasia Kuzmina numerolla 26 ja Ranskan Anais Chevalier numerolla 34.

Mäkäräinen lähtee ladulle 23 minuuttia ja 30 sekuntia myöhemmin kuin Wierer, eli kilpailun voittajaa joudutaan todennäköisesti odottamaan vielä hyvä tovi senkin jälkeen, kun ”kuuma ryhmä” on tullut maaliin.

Miksi Mäkäräinen valitsi kolmosryhmän?

Syy on päävalmentaja Jonne Kähkösen mukaan sääennustuksissa.

– Oberhofiin on odotettavissa lumimyräkkää torstaiksi. Ennustukset ovat vähän ristiriitaisia siinä, loppuuko lumisade ennen kisan alkua vai sataako lunta vielä kisankin aikana. Kaisa katsoi, että kolmosryhmässä hiihtolenkillä on ollut enemmän hiihtäjiä ja olot paremmat, Kähkönen perusteli.

Lunta Oberhofiin on todellakin satanut. Keskiviikon aikana sitä pyrytti tuulen kanssa reilut 30 senttiä, eli olot ovat erittäin haastavat.

Ampumahiihtostadionille hälytettiin vapaaehtoisia sosiaalisen median kautta lumitalkoisiin puhdistamaan katsomot.
Naisten joukkueeseen tuli yksi muutos, kun Laura Toivanen korvaa Tour de Skillä sairastuneen Mari Ederin.

– Olemme jutelleet Marin kanssa, ja vielä ei ole hänelle oikea hetki kilpailla. Annetaan Marille rauhassa aikaa levätä ja harjoitella, Kähkönen sanoi.

Muutoin Kähkönen kertoo, että kaikki ovat terveitä ja valmiina kisaan.

Mitkä ovat päävalmentajan odotukset viikonlopulle?

– Suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, että urheilijat saisivat ampumisen kohdalleen. Että tulos ampumapenkalla olisi samanmoinen kuin Pokljukassa kauden alussa.

– Pitää tietysti ottaa huomioon, että jos keli on myrskyisä, niin ei voi puhtaita ammuntoja vaatia. Se olisi kuitenkin hyvä, jos ampumasuoritukset olisivat kilpakumppaneihin verrattuna onnistuneita, Kähkönen sanoi.

Naisten pikakilpailu alkaa torstaina kello 15.30. Suora lähetys TV2-kanavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt