Ampumahiihto

Ampumahiihdon supertähti Martin Fourcade harkitsee oikeustoimia suomalaisbrändiä vastaan – ”Aiheuttaa vakavaa vahinkoa”

Julkaistu:

Ampumahiihto
Ampumahiihtäjä Martin Fourcade suunnittelee nimivarkaudesta syyttämäänsä suomalaistuotemerkkiä vastaan oikeustoimia.
Kierrokset näyttävät lisääntyvän erikoisessa kiistassa, jonka osapuolia ovat Ranskan ampumahiihtotähti Martin Fourcade ja suomalaiseksi luokiteltava urheiluvälinebrändi 4Kaad.

Fourcade katsoo, että brändin nimi englantilaisittain lausuttuna muistuttaa hänen nimeään niin paljon, että yritys yrittää kaupallisesti hyötyä arvokkaasta nimestä ilman sopimusta tai korvausta.

Kun Ilta-Sanomat tiedusteli asiaa Fourcaden juristilta Delphine Verheydenilta marraskuun lopussa, tämä vastasi, että asia on pantu merkille ja yritystä oli kehotettu lopettamaan nimen luvattomaksi hyödyntämiseksi katsottu toiminta. IS tavoitti Verheydenin uudestaan, ja kiista näyttää eskaloituvan.

– Fourcade harkitsee tällä hetkellä oikeustoimia 4Kaadia vastaan. Otimme yhtiöön ensimmäisen kerran yhteyttä jo elokuussa ja erityisesti pyysimme lopettamaan nimen hyödyntämisen pohjoismaisiin hiihtolajeihin liittyvien tuotteiden markkinoinnissa, viestitti Verheyden Pariisista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4Kaadin taustalla vaikuttaa saksalais–suomalainen liikemies Andreas Bennert, jonka perheyritys oli viime keväänä konkurssiin mennyt One Way Sport. Yritys tunnettiin erityisesti suksisauvoistaan. Nyt 4Kaad valmistuttaa omaa suksisauvaa, jolla maailmancupissa hiihtää Laura Mononen.


– Martinilla ei ollut tietoa tästä tuotemerkistä ennen kuin hän kuuli siitä One Wayn konkurssin yhteydessä. 4Kaadin edustajat eivät missään vaiheessa informoineet Martinia tuotemerkistä, Verheyden jatkoi.

Fourcade oli 2010–18 One Wayn sopimusurheilija. One Wayn tuotemerkkioikeudet omistaa nyt itävaltalainen Fischer.

Verheyden muistuttaa, että Martin Fourcade on EU:n alueella rekisteröity tuotemerkki, joka myy verkkokaupan kautta lisenssituotteita.

– On selvää, että 4Kaad-tuotemerkki aiheuttaa Fourcadelle vakavaa vahinkoa, Verheyden toteaa.

Andreas Bennert totesi IS:lle marraskuun lopussa, ettei Fourcadella ole asiassa juridista tarttumapintaa ja 4Kaad on toiminut laillisesti sekä asiallisesti.

Bennertin mukaan 4Kaad-nimen alkuperä ei liity Martin Fourcadeen, vaan sen olisi keksinyt neljän hengen kollegio, jonka etunimien alkukirjaimet esiintyvät nimen jälki- ja lukumäärä alkuosassa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt