Ampumahiihto

Suomalaishiihtäjälle tuli kiire jo ennen lähtöä ampumahiihdon maailmancupissa – ”Oli aikamoinen happo jo ennen kisaa”

Julkaistu:

Ampumahiihto
Martin Fourcade voittoon Pokljukan normaalimatkalla.
Tero Seppälä avasi ampumahiihdon maailmancupin henkilökohtaisen kisakauden 38. sijalla Pokljukan normaalimatkalla. Kolme sakkoa ampunut Seppälä jakoi 38. sijan eli tilille tuli kolme cup-pistettä. Tuomas Grönman oli 60:s, Olli Hiidensalo 82:s ja Jaakko Ranta 83:s.

Seitsemän viimeisintä maailmancupin kokonaisvoittoa ottanut Ranskan Martin Fourcade voitti 4,2 sekunnilla Saksan Johannes Kühnin. Fourcadelle osakilpailuvoitto oli huikean uran 75:s. Itävallan Simon Eder oli kolmas, ennen slovenialaisyleisön suosikkia Jakov Fakia. Kärkikolmikko selvitti ammunnan puhtaasti, Fak kirjasi yhden sakkominuutin.

Seppälä avasi viime kaudella pistetilinsä kauden neljännessä kisassa, joten nyt tuo paine putosi harteilta aiemmin. Ratkaisevaksi pisteiden kannalta osoittautui viimeisen ammuntapaikan nolla.

– Ihan ookoo, vaikka tietysti toivoisi aina olevansa korkeammalla tuloksissa. Kolme sakkoa ja minuutti joka ohilaukauksesta, se on tällaisessa liukkaassa kelissä niin kova homma hiihtää kiinni, ettei nyt onnistunut, voittajasta kolme minuuttia ja 23 sekuntia jäänyt Seppälä kuvaili.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ei oikeastaan yhtään surkeaa ammuntaa, mutta yksittäisiä virheitä. Näin alkukaudesta usein sellaisia tulee, mutta parempi alku kuin viime vuonna, Seppälä jatkoi ja lähti hakemaan nopeaa palautumista perjantaista pikakisaa varten.

Hiidensalon cup-kausi alkoi turhalla virheellä. Lähdöstä unohtuivat sukset.

– Ihan oma vika. Oli kolme minuuttia aikaa ja tajusin, ettei ole kisasuksia (lähtöalueella). Tuhatta ja sataa huoltokopille, ja kymmenen sekuntia oli aikaa päästessäni lähtövaatteen alle. Oli aikamoinen happo jo ennen kisaa, ei mikään optimi tilanne tällaisessa kisassa, jossa pitäisi alku yrittää mennä mahdollisimman rennosti, Hiidensalo kertoi.

– Ei kisa nyt varmaan tuohon alkusekoiluun kaatunut, mutta kyllä se heikensi suoritusta aika paljon, Hiidensalo arvioi ja totesi, että jatkossa työvälineet muistetaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Eiköhän tämän kerrasta opi.

Maailmancup, miehet 20 km:

1) Martin Fourcade Ranska 47.09,2 (0 sakkoa)
2) Johannes Kühn Saksa 4,2 sekuntia jäljessä (0)
3) Simon Eder Itävalta –19,7 (0)
4) Jakov Fak Slovenia –34,4 (1)
5) Simon Schempp Saksa –38,6 (1)
6) Sergei Semenov Ukraina –45,0 (0)
7) Johannes Thingnes Bö 1.11,9 (3)
8) Antonin Guigonnat Ranska –1.13,5 (1)
9) Sebastian Samuelsson Ruotsi –1.18,5 (2)
10) Lars Helge Birkeland Norja –1.22,0 (1)
....38) Tero Seppälä Suomi –3.23,3 (3)
...60) Tuomas Grönman –4.31,2 (3)
...82) Olli Hiidensalo Suomi –6.34,9 (4)
83) Jaakko Ranta Suomi –6.37,4 (4).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt