Kaisa Mäkäräinen kerää ylistystä tärkeän kisan kynnyksellä – ”Vauhti oli jopa murhaavaa” - Ampumahiihto - Ilta-Sanomat

Kaisa Mäkäräinen kerää ylistystä tärkeän kisan kynnyksellä – ”Vauhti oli jopa murhaavaa”

Kaisa Mäkäräinen on vahva ehdokas maailmancupin voittajaksi neljännen kerran.

Julkaistu: 6.12.2018 13:00

Kaisa Mäkäräisen odotetaan taistelevan voitosta maailmancupin osakilpailuissa viikosta toiseen.

Marko Laaksonen (maajoukkueen päävalmentajana 2014–16) ja Jari Karinkanta (päävalmentajana 2012–14) pitävät päivänselvänä, että Kaisa Mäkäräinen on vahva ehdokas voittamaan maailmancupin kokonaiskilpailun jo neljännen kerran.

Maailmancupin voittajalle annettavan kristallipallon metsästys alkaa normaalimatkan kilpailulla itsenäisyyspäivänä.

– Kaisa on pomminvarmasti voitto- tai ainakin palkintopallitaistossa viikosta toiseen. Minulla ei ole mitään epäilyksiä kokonaiscupin suhteen. Kaisa tappelee kokonaisvoitosta ihan varmasti! Karinkanta pamauttaa.

– Sekaviestissä Kaisan ampumanopeuskin näytti hyvältä. Ja ladulla vauhti muihin nähden oli jopa murhaavaa, Karinkanta huomauttaa.

Suomen joukkue oli viime sunnuntaina Pokljukassa maailmancupin sekaviestissä viides. Sijoitus oli Suomen historian paras.

Tuossa kisassa 35-vuotias Mäkäräinen näytti, että hän on huippukunnossa jo nyt. Suomalainen oli sekaviestissä naisten toisella osuudella hiihtoajoissa omaa luokkaansa! Mäkäräinen starttasi osuudelle kärjessä yhdessä Italian Dorothea Wiererin ja Ranskan Justine Braisaz’n kanssa.

He ovat molemmat Mäkäräisen päävastustajia maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa ja arvokisoissa. Suomalainen repi kuuden kilometrin matkalla eroa Wiereriin 29,4 ja Braisaz’han lähes 40 sekuntia.

Miten on mahdollista, että Mäkäräinen on voinut olla ladulla käytännössä nopein vuosikausia?

– Näinhän on kaikissa kestävyyslajeissa. Hiihdossa Marit Björgen ja tällä hetkellä Therese Johaug. Kovat ovat kovia, Karinkanta sanoo.

Lisäksi Mäkäräisen kroppa on tottunut jo toistakymmentä vuotta kestäneeseen kovaan fyysiseen rääkkiin, mikä näkyy tasaisuutena.

– Kaisan voi heti ottaa mukaan voittajakandidaatteihin, nuorille urheilijoille tulee ailahteluja paljon enemmän, Laaksonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?