Ampumahiihto

Kaisa Mäkäräisen vastustaja keksi nerokkaan kikan – sen avulla 5 000 euron arvotavarat vienyt varas narahti

Julkaistu:

Ampumahiihto
Ampumahiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Tiril Eckhoff koki jännittäviä hetkiä hotellissa.
Huolimattomuus meinasi koitua kalliiksi Norjan ampumahiihtäjille Tiril Eckhoffille ja Ingrid Landmarkille.

Eckhoff, 28 ja Landmark, 22, ovat parhaillaan maajoukkueen kanssa harjoitusleirillä Trysilin kunnassa Norjan länsiosassa. Lajin olympiavoittaja ja maailmanmestari Eckhoff kertoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle, että leiri oli lähellä päättyä synkkiin tunnelmiin.

Huonekavereina leirillä asuvat Eckhoff ja Landmark eivät viitsineet lukita hotellihuoneensa ovea mennessään joukkueen kokoukseen. Kun kaksikko myöhemmin palasi huoneeseen, he huomasivat, että sieltä oli viety yli 5 000 euron arvosta arvotavaraa.

Eckhoff reagoi tapahtuneeseen nopeasti ja teki ilmoituksen poliisille. Sen jälkeen moninkertainen arvokisamitalisti ryhtyi itse etsivähommiin. Neuvokas urheilija keksi jäljittää vohkittua Applen tietokonettaan Etsi iPhoneni -sovelluksen avulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Koimme hemmetin paljon draamaa, letkeästä asenteestaan tunnettu Eckhoff kuvaili NRK:lle.

– Olin etevä etsivä. Käytin Etsi iPhoneni -sovellusta ja näin, että tietokoneeni oli yhä hotellissa. Mutta sitten olin niin tyhmä, että painoin äänitystoimintoa ja kone meni kiinni.

Urheilija oli kuitenkin saanut hankittua tarpeeksi johtolankoja. Hotellihenkilökunnan ja poliisin yhteistyö auttoi selvittämään varkaan olinpaikan. Poliisi sai nimittäin selville, että hotellissa majaili virkavallan vanha tuttu.

– Meillä oli valtavasti tuuria. Ilman poliisia emme olisi koskaan saaneet tavaroitamme takaisin. Maksoimme hemmetin halvat oppirahat, Eckhoff kommentoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt