Ampumahiihto

Suomalaishiihtäjä todisti kauhistuttavaa onnettomuutta läheltä – Ruotsin olympiasankari löi sauvan läpi jalastaan

Julkaistu:

Ampumahiihto
Ampumahiihdon olympiavoittaja Peppe Femling loukkaantui vakavasti Norjassa.
Ruotsalainen olympiasankari Peppe Femling, 26, kiidätettiin sairaalaan ambulanssikopterilla erikoisen turman jälkeen torstaina.

Femling loukkaantui Lysebotn opp -rullahiihtokilpailun lämmittelyssä Norjassa. Hän joutui väistämään autoa ja löi rytäkässä oman suksisauvansa jalkansa läpi.

– Siinä kaveri makasi asfaltilla sauvapiikki pystyssä jalassa, tilanteen todistanut suomalaishiihtäjä Heikki Korpela kertoi Ilta-Sanomille.

Femling sai ensiapua paikalla kilpakumppaniltaan Simen Sveeniltä, joka on siviiliammatiltaan lääkäri. Myöhemmin Femling kiidätettiin ambulanssikopterilla sairaalaan Stavangeriin.
– Häneen sattui kamalasti, ja tilanne näytti karmealta. Silti vamma taitaa olla parempi kuin miltä näyttää, Ruotsin ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Håkan Blidberg sanoi Aftonbladetille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valmentaja Johan Hagströmin mukaan sauvaa ei ole vielä poistettu Femlingin jalasta.

– Huonomminkin olisi voinut käydä. Hän olisi voinut törmätä autoon, mutta vamma on silti ruma ja iso. Hän on nyt ensiavussa. Arvelen, että kirurgi poistaa myöhemmin sauvan, Hagström sanoi.

Peppe Femling oli mukana Ruotsin sensaatiomaisen viestikullan voittaneessa ampumahiihtojoukkueessa Etelä-Korean talvikisoissa tänä vuonna.

Lysebotn opp -kisan voitti Simen Krüger, Hans Holund oli toinen ja ensiapua Femlingille antanut Sveen kolmas. Suomen Iivo Niskanen oli 18:s.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt