Ampumahiihto

Mari Laukkanen yllätettiin tapahtumarikkailla juhlilla – polttarikuvat paljastavat rautaisen pyykkilautavatsan

Julkaistu:

Ampumahiihto
Mari Laukkanen astelee pian avioliiton satamaan.
Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen menee tänä kesänä naimisiin itävaltalaisen elämänkumppaninsa Benjamin Ederin kanssa. Laukkasen, 30, ja Itävallan ampumahiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö asuvat Itävallassa Thalgaun kylässä.

Ennen Itävallassa vietettäviä häitä Laukkanen pääsi juhlistamaan polttareitaan koti-Suomessa.

Laukkanen kirjoitti Instagram-sivuilleen tulleensa yllätetyksi ja julkaisi lukuisia kuvia tapahtumarikkaasta polttaripäivästään. Juhlia vietettiin viikonloppuna Lahdessa.
Kuvien perusteella Laukkanen juhli erityistä päivää muun muassa Lahden suurmäessä ja paloasemalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuleva morsian julkaisi myös itsestään kuvan perinteisessä suomalaisessa mökkimaisemassa. Sekä ampumahiihto- että hiihtomaajoukkueessa esiintynyttä Laukkasta oli juhlistamassa tuttuja urheilunimiä.

Paikalla olivat muun muassa hiihdon moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti Krista Pärmäkoski, ampumahiihtomaajoukkueeseen kuuluva Laura Toivanen, entinen ampumahiihtäjä ja nykyinen Ylen asiantuntijakommentaattori Sanna-Leena Perunka ja hiihdon MM-mitalisti Riikka Sarasoja-Lilja.

Laukkanen on seurustellut Ederin kanssa useita vuosia. Vuonna 2014 suomalaisurheilija muutti Sotkamosta Itävaltaan ja perusti elämänkumppaninsa kanssa kodin Salzburgin lähellä sijaitsevaan, noin 5 400 asukkaan Thalgaun kylään.

Laukkasen ampumahiihtoura on sisältänyt niin ylä- kuin alamäkiä. Kevättalvella 2017 urheilija vei Holmenkollenilla uransa ensimmäiset maailmancupin osakilpailuvoitot.

Viime kausi päättyi suurista odotuksista huolimatta pettymykseen, kun kaivattu menestys Etelä-Korean talviolympialaisissa jäi haaveeksi.

Tulevalla kaudella ampumahiihtäjä aikoo panostaa enemmän myös maastohiihtoharjoitteluun, ennen kaikkea sprinttimatkoille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt